Ana SayfaTavsiyelerGirişimci Olmak İçin Olmazsa Olmaz Özellikler

Girişimci Olmak İçin Olmazsa Olmaz Özellikler

Girişimcilik, son dönemde özellikle gençler arasında oldukça revaçta olan bir alandır. Fikir üreterek girişimci olmak, hem topluma yeni bir fayda sağlamak hem de kendi işinizin patronu olmanız açısından son derece olumludur. Peki herkes girişimci olabilir mi? Cevabımız Evet!

Herkes girişimci olabilir fakat girişimcilikten maksimum fayda almak için ve bunu sürdürülebilir bir noktada tutmak için girişimci olmak isteyen bireylerin birtakım özelliklere sahip olmaları veya bu özellikleri geliştirmeleri gerekmektedir. Girişimcilik planı olan her birey için olmazsa olmaz özellikleri sizler için sıraladık.

·       İleri görüşlülük

·       Özgüven

·       Motivasyon

·       Zaman planlaması ve yönetimi

·       Finansal bilgi

·       Planlama yeteneği

·       Doğru iletişim kurma yeteneği

·       Sabır

·       Hırs

Yukarıda belirttiğimiz özellikler genelde her insanda bulunsa da herkeste aynı derecede gelişim göstermemiştir. Dolayısıyla eğer bir girişimci olmak istiyorsanız bu özelliklerinizi biraz daha geliştirmeli ve bu doğrultuda ilerlemelisiniz. Girişimcilik herkes tarafından adım atılabilen bir alan olsa da maalesef kısa sürede işletmelerin batması sık karşılaşılan bir durumdur. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak için bir girişime atılmadan önce planlarınızı detaylı bir şekilde yaptıktan sonra yol haritası çıkarıp bu doğrultuda ilerlemeniz gerekir.

Genç Yaşta Girişimci Olunur Mu?

Genç yaşta girişimci olunur mu sorusunun cevabı aslında çok basit. 18 yaşını doldurmuş her birey potansiyel bir girişimcidir. Yalnızca, bulduğu girişim fikrinin her açıdan faydalı olması gerekir. Topluma fayda sağlamayacak ve yeni bir ihtiyacı karşılamayacak girişimler kısa süre içerisinde batarlar. Bu da sermayeyi kaybetmeye sebep olarak her şeyi ortadan kaldırır. Bu nedenle oldukça dikkatli bir şekilde ilerlemelisiniz. Girişimcilik küçük işletme, orta işletme ve büyük işletme olarak üç gruba ayrılır. İlk etapta işletmenizin nasıl bir işletme olacağını belirlemelisiniz. Bu belirleme, yol haritanızı çıkaracak en önemli kıstastır.

Girişimci Olmak İçin Para Gerekli Midir?

Girişimci olmak için para tabii ki gereklidir. Fakat her girişim için gerekli olan sermaye aynı düzeyde değildir. Bu nedenle yukarıda bahsettiğimiz üzere öncelikle işletmenizin nasıl bir işletme olacağına karar vermelisiniz. Bunun yanı sıra girişiminiz için gerekli olan bütçeler, KOSGEB ve melek yatırımcılar tarafından da destek görebilir. Bu doğrultuda, ihtiyacınız olan bilgileri araştırabilirsiniz. Bilmelisiniz ki, girişim için mevcut bütçeniz, süreklilik halinde gerekir. Yani bir girişimi yapmak için para harcadıktan sonra maliyet tamamen ortadan kalkmaz. Sürekli olarak bütçe akışı gerekir. Girişimlerde batma eşiği adı verilen bu durum, iyi bir yönetimle ortadan kalkar.

Kadın Girişimcilere Özel Destekler Var Mıdır?

Günümüzde kadın girişimcilere sağlanan birçok destek vardır. Bu desteklerin genel şartları KOSGEB girişimcilik eğitimine katılmak olarak belirlenmiştir. 2022 yılında 550.000 TL olarak belirlenen katkı desteği, personel başına 110 bin TL’dir. Kadınların daha çok istihdama sahip olmaları açısından bu destekler son derece önem arz eder. 

Diğer isbul.net içeriklerine ulaşmak için buraya tıklayınız!

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar