Bağlı bulunduğu firmada yöneticinin kurum içinde ve dışındaki bireylerle iletişimini, belirli periyotlar halinde programlayan ve uygulanmasını sağlayan, yöneticinin günlük işlerini organize eden yazışma ve dosyalama işlerini yerine getiren kişidir. Yönetici asistanının görevi daha önce planlanan işleri hatırlatmak, gelen mesajları, bilgileri, haberleri yöneticiye iletmek, telefon trafiğini yönetmek, yöneticinin yapacağı toplantı, görüşme, randevu gibi olayları organize etmek, misafirleri karşılamak. Ofis içerisinde belge ve evrak akışını yerine getirmektir. Yönetici Asistanı istenilen belgeleri hazırlar. Toplantı yapılacak ise gündemi yazar ve ilgili kişilere dağıtır. Yönetici asistanları bu görevlerini yerine getirirken günlük ofis araç ve gereçlerini kullanır. Kırtasiye malzemeleri, modern iletişim araçları gibi günlük kullanılan ofis gereçlerini kullanmaktadırlar. Yönetici asistanı olmak isteyen bireylerde aranan temel özellikler; ayrıntılara önem veren titiz ve güçlü görsel, işitsel hafızaya sahip olması gerekmektedir. Sır saklamasını bilen sorumluluk sahibi karaktere sahip olmalıdır. Düzgün ve akıcı konuşabilen, sabırlı , güler yüzlü olmalıdır. Hızlı karar verme yetisi gelişmiş ve gerekli görülen durumlarda insiyatif kullanabilen bireyler olmalıdır.
Yönetici asistanlarının çalışma yerleri genellikle ofis içerisinde olmaktadır. Kimi zaman yöneticinin şehir dışında ve ya ofis dışında toplantılarının olması durumunda yönetici ile birlikte yönetici asistanının da toplantılarda eşlik etmesi gerekebilir. Yönetici asistanı mesleğini yapmak isteyen bir kişi için iş bulma olanakları oldukça yüksektir. Özel sektör içerisinde hemen her şirkette yönetici asistanı bulunmaktadır. Ve piyasada nitelikli yönetici asistanı açığı bulunmaktadır. Özellikle yurt dışı ile bağlantılı olan şirketlerde yabancı dil bilen yönetici asistanı bulmak oldukça zordur. Yani kendisini geliştirmiş bir yönetici asistanı rahatlıkla istihdam edilmektedir. Yönetici asistanlığı yapmak için ülkemizde bazı eğitim kurumları mevcuttur. Kişiler Anadolu Ticaret Meslek Liseleri ve Anadolu Kız Meslek liselerinde “Büro Yönetimi ve Sekreterlik” bölümünden mezun olduktan sonra bu mesleği yapabilirler. Bireyler istemeleri durumunda Meslek Yüksekokullarının 2 yıllık önlisans programı olan “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı” bölümü ile eğitimlerini devam ettirebilirler. Ayrıca üniversitelerin 4 yıllık “Büro Yönetimi Öğretmenliği” bölümünden mezun olup bu alanda eğitmen sıfatı ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak da çalışabilmektedirler.
Yönetici Asistanlığı mesleğinde kişilerin alacakları ücretler kendisine ve çalıştığı kuruma bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bireyler kendilerini iyi yetiştirmeleri durumunda Yönetici Asistanı mesleğinde ortalama asgari ücretin 4-5 katı maaş ile istihdam edilmektedirler.