Ana SayfaMakalelerHasta Bakıcı

Hasta Bakıcı

Hastaların günlük ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmalar yürüten, daha iyi bir yaşam kalitesi sunmak için hasta yakınlarının ve hekimin görüşleri doğrultusunda hasta ile ilgilenmektedir.

Hasta bakıcının görevleri doktorun belirlediği tedavi doğrultusunda gerekli tedbirleri alarak hastanın daha iyi koşullara sahip olmasını sağlamaktadır. Gerekli durumlarda hastalara ilk yardımda bulunur. İş sağlığı ve hasta güvenliği gibi konularda çalışmalar düzenler. Mesleki gelişim uygulamalarına katılır.

Meslek sahipleri işlerini yürütürken tansiyon aleti, oksijen tüpü ,iğne, ilaçlar, pansuman malzemeleri, küvet havlu gibi araç, cihaz ve malzemeler kullanmaktadırlar. Hasta bakıcıların çalışma ortamları hastane ,klinik ,bakım evi gibi toplu yaşanılan yerler olabileceği gibi ev ortamında da çalışabilmektedir. Hasta bakıcılar işlerini yerine getirirken hekimler, hasta yakınları ve hastalar ile iletişim içerisinde olmak durumundadırlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin öncelikle insanlara yardım etmekten hoşlanan, güler yüzlü sabırlı bireyler olmaları gerekmektedir. Sorumluluk duygusu ile hareket eden kişiler olmalıdırlar.

Mesleği yapacak olan kişilerin mesleğe dair bir eğitim almaları gerekmektedir. Mesleğin eğitimi üniversitelerin 2 yıllık önlisans programı olan “hasta ve yaşlı hizmetleri” bölümünde verilmektedir.

Meslek sahipleri mesleğe ilk başladıklarında ortalama 2 asgari ücret kadar maaş alırken meslek içerisinde nitelikli bireylerin aldıkları ücretler daha fazla olmaktadır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar