Ana SayfaMakalelerİşyerinde Dedikodu Yapmak

İşyerinde Dedikodu Yapmak

İnsanların olmazsa olmazlarındandır dedikodu yapmak. İnsanın doğasında olan bu olguyu kullanmayan insan görmek neredeyse mümkün değildir denilebilir. Bazı insanlar ise bunu bazen abartmakta ve tamamen dedikodu odaklı konuşmalar ile etrafında rahatsızlık yaratmaktadır. İş dünyasının da bireylerle oluşturulan bir alan olduğu düşünülürse, dedikodu iş dünyasının da içerisindedir.

Çalışanların kendi aralarında dedikodu yapmadıklarını varsaymak tamamen gerçek dışı olacaktır. Genellikle yöneticiler hakkında yapılan dedikodular, iş arkadaşlarıyla, birbirleri hakkında, iş ve maaş hakkında vs. birçok konu hakkında yapılabilmektedir. Ancak başta masum gözüken iş arkadaşları arasındaki bu paylaşımlar ilerleyen dönemlerde oldukça büyük sıkıntıları gündeme getirmekte, huzursuz ortam oluşturabilmektedir.

Dedikodu bazen masum, ufak bilgi paylaşımdan ibaret olabilir fakat ilerleyen dönemlerde bu iş arkadaşları arasında yaşanan paylaşımlar farklılıkları gündeme getirerek iş yerinde huzursuzluklar yaratabilir ve bu beklenen bir durumdur. Doğru olan ise iş arkadaşlarıyla paylaşımda bulunurken dikkat edilmesi gerektiği ve iş ortamında bulunulduğunun unutulmamasıdır. Bireyler bunu unutarak hareket ettiklerinde önce kendileri huzursuz olacak, sonrasında iş yerine zarar verecektir. Başkaları hakkında konuşmak yarar sağlamak yerine sadece huzursuzluk yaratacaktır, unutmamak gerekir.

Mümkün olduğunca dedikodudan uzak durmakta fayda vardır çünkü konuşulanlar farklı yerlere gidebilir, söylemediğiniz şeyler söylemişsiniz gibi ya da söyledikleriniz büyük sorunlar gibi algılanabilir. Bu sebepten dolayı dedikodudan uzak durmanın yanında, dedikodu yapılan ortamda da durmak size zarar verecektir, uzak durmakta fayda vardır.

Profesyonel davranmak ve bu tarz iletişimlerden kaçınmak, profesyonel iş yaşamanıza katkı sağlayacaktır. Bunlara ek olarak dedikodudan uzak durmanıza rağmen, sizin dedikodunuzun yapıldığını öğrendiğinizde ise oldukça sakin olmalı ve aldırış etmemelisiniz. Bunu büyüterek kafanıza takmanız sizi huzursuz edecek, işinizden zevk almamanıza neden olacaktır. Bu nedenle söz konusu durumla karşılaşmanız halinde görmezden gelmeli ve huzursuzluktan kaçınmalısınız.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar