Ana SayfaTavsiyelerYöneticiyle İlişkiler

Yöneticiyle İlişkiler

İş hayatına yeni atılacak olan ya da yeni mezun her birey bir iş arayışı içerisine girer. Hemen iş bulma gereksinimi hissederek araştırmalara başlayan çalışan kendisi için bir özgeçmiş oluşturmakla işe başlar. Sonrasında ise iş ilanlarının incelenmesi ve olumlu geçen mülakatın ardından o büyük gün, ilk iş günü gelir. İlk iş günü genellikle beklentileri karşılama konusunda yetersiz de kalabilmekle birlikte çok da güzel geçebilir.

İş ortamına uyum sağlamak bir süreç gerektirir ve bu süreç olumlu olarak sonuçlandığında çalışanın işinden daha fazla zevk almasına neden olacaktır. Bu aşamada iş arkadaşlarıyla kurulan iletişim de oldukça önemlidir. Özellikle full time bir işte çalışılıyorsa, iş arkadaşlarıyla oluşturulacak uyum çalışanın huzuru için oldukça ön planda olmaktadır. Tüm bu sürecin yanı sıra en büyük etkenlerden birisi de yöneticiyle kurulan ilişkilerdir.

Yönetici bir işletmeyi, çalışanları yönetme yetkisine sahip birey olarak tanımlanabilir ve işletmenin tümünde ya da sadece belli bir çalışan gurubu üzerinde yetki sahibi olabilir. Çalışanlar ise yöneticinin yetkisi altında istediği işlerin yürütülmesine yardımcı olacak bireylerdir. Bu nedenle bir işin yürütüm aşamasında çalışan yönetici uyumu oldukça önemlidir ve mutlaka iyi iletişim sağlanmalıdır.

Sağlıklı iletişimi başlatacak ve çalışana olumlu etki sağlayacak, yönetici çalışan ilişkilerini daha çok yönlendirecek olan yöneticidir. Dolayısıyla yönetici bu olgu üzerinde durarak çalışanlar üzerindeki etkisini incelemeli, bu duruma göre de kendi davranışlarını yönlendirmelidir. Baskıdan uzak olmalıdır. Kendi çalışanını desteklemesinin hem işe hem de kendisine fayda sağlayacağını unutmamalıdır. Çalışan bir işi başarıyla yapması halinde başarısının takdir edilmesinden hoşlanmaktadır, çalışanının başarısını desteklemelidir. Tüm bunların yanı sıra çalışan yöneticisinden kendisine saygı duyulmasını ister ki bu da en doğal hakkıdır. Yöneticiler çalışanlarına saygı duymalıdır.

Bir işletme içerisinde kurulan çalışan ve yönetici çalışa ilişkilerinin sağlıklı olması, hem işletmeye, hem yöneticiye, hem de çalışana fayda sağlayacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar