Ana SayfaHaberlerYeni Dönem 1 Ocak'ta Başlıyor!

Yeni Dönem 1 Ocak’ta Başlıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili olarak ikinci dönem 2014 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek. Yasaya göre yasa kapsamındaki şirketlerin iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmaları zorunlu hale gelecek!!

1 yıl önce haziran ayında yürürlüğe giren ve işçi çalıştıran tüm iş yerlerini kapsayan iş sağlığı ve iş güvenliği kanununa kademeli geçiş döneminin sonuna geliyoruz ve 1 Ocak’tan itibaren tüm iş yerleri yasa kapsamında işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundalar. Bakanlığın açıklamış olduğu tehlikeli sayılabilecek sınıftaki işyerleri için zorunlu işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma maddesi için son dönemece girildi. Fakat Ülkemizde ne işyeri hekimi ne de iş güvenliği uzmanı yeterli sayıda bulunmamaktadır. Kanunun kapsamına göre işçi çalıştıran her iş yerinde hekim ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorunlu hale gelecektir.

Şuan da ülkemizdeki üretim yapan tüm imalat sanayi kolları tehlikeli yada çok tehlikeli işyeri kapmasında bulunmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında neredeyse sanayide üretim yapan her iş yeri için uzman ve hekim bulundurmak gerekmektedir. Henüz yeterli sayıda yetişmiş iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulunmadığı için şirketler bu açığını “ortak sağlık- güvenlik birimleri” olarak faaliyet gösteren şirketler aracılı ile de giderebilecekler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar