Ana SayfaMakalelerTatil Bir Kariyer Fırsatı Olabilir

Tatil Bir Kariyer Fırsatı Olabilir

Tatilimizi kariyer anlamında fırsata çevirebileceğimizi hiç düşündünüz mü? Fransız Formula 1 şampiyonu Jacques Laffite, pistte meydana gelen ölümlü bir kaza hakkında fikri sorulduğunda “Böyle bir kaza olunca herkes ayağını gazdan kaldırır. Bense gaza basıp herkesin önüne geçmeye çalışırım” deyince çok eleştirilmiş. Bizlerinde başkalarının kariyer kazası yapmasını beklememize gerek yok. Uzmanlar tatilin kariyer fırsatı olabileceğini söylüyor. Bunun için yapmamız gerekenleri ise şöyle sıralıyorlar.

İşle bağlantımızı kesmemiz gerekiyor
İşkoliklere uzmanlardan ilk tavsiye, tatilin dinlenmek için olduğunu bilmeleri gerekiyor. Eğer plajda herkes yüzerken, güneşlenirken siz işlerinizin kalan kısmını orada yapmayı düşünüyorsanız tatile çıkmanıza hiç gerek yok. Yok olmaz döndüğümde biriken işlerle uğraşmam diyorsanız yapmanız gereken şey 15 dakikayı geçmeyecek şekilde akşam yemeğinden önce SMS ve maillerinize göz atarak cevap verebilirsiniz. Böylece tatilinizi rahat geçirmiş olursunuz.

Az da olsa mesafe koymayı bilmeliyiz
Tatile çıktık, tatildeyiz diye de aylaklık yapmanın manası yok. Kariyerimizi gözden geçirerek, günahlarımızı, sevaplarımızı değerlendirecek bir vaktimiz olacaktır. Bütün yıl iş temposu içerisinde düşünmeye vakit bulamadığımız bu şeyleri düşünerek tatilden yeni kararlarla dönebiliriz.

Yeni insanlarla tanışmalıyız
Tatil ortamı yeni insanlarla tanışmak için güzel bir fırsattır. Yanınızda az da olsa birkaç kartvizit bulundurmalıyız. Çevrenizdekileri, eşinizi, arkadaşınızı kızdırmamak kaydıyla “tatil sonrası bu konuyu bir ele alalım” demenizde bir engel yok. Bu sayede o rahat ortamda daha açık ve samimi olan insanlarla tanışarak mesleğinizde işe yarayacak yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

Kendinizi geliştirin
Yazları bildiğimiz üzere pek çok sektörde işler yavaşlar, durum böyle olunca şirketler çalışanlarını seminerlere ve eğitimlere göndermeyi tercih ederler. Üniversitelerde de işinize yaracak programlar olabilir. Tatilinizin birkaç gününü bu eğitimlere ayırmanızda fayda olacaktır. Tabi ki bu sizin için bir keyif olsun, zorunluk değil!

Yeni İşlere başvurabilirsiniz
Temmuz, Ağustos aylarında şirketlerin yöneticileri tatillere çıkarlar, çalışanlar ve karar vericiler tatilde oldukları için insan kaynakları departmanı işe alım süreçlerini yavaşlatırlar. Bu durum bize negatif yansıyabilir diye düşünebilirsiniz fakat fırsat olarak getiri büyük olabilir. Yoğunluğun az olması avantajı ile yeni bir başvuruya daha fazla vakit ayırabilirler.

Anılarınızı biriktirmeyi unutmayın
Tatil zamanında yaşadığınız güzel anılar, fotoğraflar çalışma ya başladığınızda motivasyonunuzu, temponuzu ve mutluluğunuzu aylarca canlı tutar. Şimdiden sevdiklerinizle birlikte keyifli bir tatil geçirmenizi diliyoruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar