Ana SayfaHaberlerŞanlıurfa’da İş İmkanı

Şanlıurfa’da İş İmkanı

Teşvik paketi bu Sene Şanlıurfa’ya hareket getirecek.

Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Bu yıl Ocak ile Eylül döneminde 87 firmanın Devletten yatırım için teşvik belgesi aldıklarını söyledi.

Ertekin 2012 Temmuz ayında Hükümetin açıkladığı teşvik paketinde yatırımcıya en çok kolaylık sağlandığı 6. bölgede olması Şanlıurfa’yı yatırım anlamında cazibeli hale getirdi. ŞUTSO başkanı Ertekin teşvik belgesi alan 87 firma bölgede 5700 kişiye iş imkanı sağlayacağını belirtti. Hali hazırda Şanlıurfa’nın 39 ülkeye 140 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirtirken.

2012 yılında Suriye’de yaşanan iç çatışma nedeniyle Suriye ye ihracattı düştüğünü söyleyen Ertekin eğer iç çatışma olmasaydı hedefimiz Suriye ye 200 milyon dolarlık ihracattı. 2012 yılında savaş tan dolayı Suriye ye ihracatımız sıfırdı. Savaşın etkilerinin azalmasıyla birlikte biraz hareketlenen Suriye ihracatı bu yıl 25 Milyon dolar seviyesine çıktığını hatırlattı. 2014 hedeflerinin Suriye ye ile ihracatın 100 Milyon dolar sevilerine çekmek olduğunu belirtti. Ertekin teşvik belgesi almış yatırımcıyla ihracat sayısını ilk yılda 2 katına diğer yıllarda ise kademe arttırarak ihracat pazarında pay sahibi olmak istediklerini söyledi.

Ertekin Suriye’de yaşanan iç savaş yüzünden Şanlıurfa’ya turistinde gelemediğini belirttin gecen sene Şanlıurfa’ya gelen turist sayısı 50 BİN civarında idi bu yıl biz bunu tanıtımlarla ve fuarlarla 100 BİN diye hedefliyorduk ama gelinen noktada gelen turist sayısı bu yıl itibariyle yine 50 BİN civarında kalacağını söyledi.

Ertekin ayrıca Haran’da moda tasarım organizasyonu düzenleneceğini ve Aydın üniversitesi Moda ve Tasarım Öğrencileri düzenlediği 41 parçalık Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe isimli defile de Haran’da sergilendi.

Defilede söz alan Türkiye Moda Ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı, Hüseyin Öztürk 24 Derneğe ulaştık.50 Milyar ciro elde eden bir sektörün tek sivil toplum kuruluşuyuz. Bizim 6 binden fazla kişiye istihdam imkanı verdiklerini söyledi. Teşvik yasasıyla birlikte Doğu Bölgelerine daha fazla iş imkanı ve daha fazla istihdamın sağlanması istediğini belirtti.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar