Ana SayfaHaberlerPsikopatlar Hangi Meslekleri Seçiyor?

Psikopatlar Hangi Meslekleri Seçiyor?

Kişilik bozukluğuna sahip Psikopatların karakterlerine uygun meslekleri tercih ettiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış. Bu araştırmalar sonucunda psikopatların hangi meslekleri seçtiğini ya da seçmediğini bu yazımızda derlemeye çalışacağız.

Peki, Günümüzde en çok psikopat hangi meslekte?

Bu arada şunu belirtmek isterim ki, psikopat eline sadece baltayı, testereyi alıp çevresindekileri ya da birilerini doğramaya denmiyor.Şimdi “ne yani, balta alıp kafa kesene psikopat denilmiyor mu?” dediğinizi biliyorum. Elbette bunu yapanlara psikopat deniyor fakat kelimenin anlamı tam olarak şöyle ki, psikopat; “Sosyopative Antisosyal Kişilik Bozukluğuna sahip, vicdan azabı duymayan, empati kurmayan, saldırgan olan davranışlara sahip olan kişilerdir.” Türk Dil Kurumu’na göre ise “Topluma karşıt davranışlar sergileyen kişi” olarak yer alıyor.

KevinDutton’un, “Psikopatların Bilgeliği: Azizler, Casuslar ve Seri Katiller Bize Başarı Hakkında Ne Öğretebilir?” adlı kitabını okudunuz mu bilmiyorum ama psikopatların tercih ettiği meslekleri sıralamış. Bakalım Bay Dulton’a göre bu şahısların en çok görüldüğü meslekler nelermiş? :

– CEO

– Avukat

– Medya (TV/Radyo)

– Satış temsilciliği

– Cerrah

– Gazeteci

– Polis memuru

– Din adamı

– Aşçı

– Devlet memuru

Psikopatlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan meslekler ise:

– Bakıcı

– Hemşire

– Terapist

– Zanaatkar

– Güzellik uzmanı/Stilist

– Hayır kurumu çalışanı

– Öğretmen

– Sanatçı

– Doktor

– Muhasebeci

Evet, mesleklere ya da pozisyonlara baktığımda bende kendi kendime çok şaşırdım ve neden diye sordum. Birkaç yeri incelediğimde psikopatların, herhangi bir kimseye ya da bir şeye asla bağlı kalmadığını, “sömürü amaçlı” bir yaşam tarzları olduğunu,ilişkilere ihtiyacı olduğunu; ama insanları, üstesinden gelinecek ve ortadan kaldırılacak engeller olarak gördüklerini, eğer böyle değilse, insanları, nasıl kullanabileceklerini düşündüklerini ve insanları, teşvik edilmek, benlik saygılarını güçlendirmek için kullandıklarını, onları her zaman maddi değerleri (para, mal, vb) açısından değerlendiklerini öğrendim. İnsana güç vaat eden meslek ve pozisyonları, neden psikopatların tercih ettiğini şimdi anladığımızı umuyorum.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar