Ana SayfaMakalelerÖzgeçmişte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Özgeçmişte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Özgeçmiş bir çalışan adayının işverene kendisini tanıtmasına olanak verecek, kişisel, genel ve eğitim bilgilerinin yer aldığı dosyadır. Buradan yola çıkılarak bir özgeçmişin yani CV’nin ne kadar önemli olduğunu anlamak mümkündür çünkü CV işe alım aşamasında büyük rol oynamaktadır. Özgeçmişte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar adlı yazımızda işe alım sürecinde hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde aktaracağız.

İşbulma süreci içerisine giren ve iş ilanlarını incelemeye karar veren her birey mutlak CV oluşturmalıdır. Burada da doğru özgeçmiş oluşturmanın önemi gündeme gelmektedir. Bu sebeple CV de yapılmaması gereken hatalara göz atmanız size yardımcı olacaktır.

CV de yer alan ifadelerinizin klasik olmasından kaçınmalısınız

İşveren bir iş ilanı verdiğinde, hemen hemen aynı özelliklerde birçok aday başvuruda bulunmaktadır. İşveren ise CV’leri incelerken kalıplaşmış CV cümlelerini okumaktan hoşlanmayacak ve farklı ifadelerin kullanıldığı özgeçmişleri daha fazla önemseyecektir. Buradan yola çıkarak CV’nizin daha özgün olmasına dikkat etmeli ve kendinizi doğru ifade edebileceğiniz cümleler kurmalısınız. Kendinizi doğru aktarmanın oldukça önemli olduğunu unutmadan, sade, yalın ve anlaşılır cümleler kurmaya özen göstermelisiniz. Yalnız burada etkileyici olmak adına abartıdan ve doğru olmayan ifadelerden kaçınmalısınız.

Deneyimlerinizi aktarmalısınız

Daha önce çalışmış ya da staj sayesinde iş ortamlarında bulunmuşsanız mutlaka edindiğiniz deneyimlerinizi aktarmalısınız. Bu etkileyici bir CV için önemli olacaktır. İşveren gerçekte bir iş deneyiminiz olmasa dahi, staj yapmış da olsanız, iş dünyasına ait çalışmalarınızı ve çabalarınızı merak edecektir.

Önyazı yazarken abartıdan uzak durmalısınız

Önyazının bir özgeçmiş olmadığını ve CV de yer alan her bilginin önyazıya eklenmesinin anlamsız olduğunu dikkate almalısınız. CV zaten sizin başlı başına detay bilgilerinizin yer aldığı ve bilgilerinizin yer verildiği bir belgedir dolayısıyla önyazıda yalın ve anlaşılır bir dille, kısa ifadeler kullanmalısınız. Uzun bir önyazı işvereni de sıkacak ve okumaktan vazgeçmesine neden olacaktır.

Vesikalık fotoğraf kullanmalısınız

Maalesef çoğu işverenin yadırgadığı CV fotoğrafları, profesyonellikten uzak bir algı yaratmaktadır. CV’ ye konulacak olan fotoğraf vesikalık şeklinde olmalıdır ve gözlüklü, amatör, kıyafeti uygunsuz fotoğraflar kesinlikle özgeçmişte yer almamalıdır. Bunun yanı sıra CV’nin fotoğrafsız olması da işveren tarafından kabul görmemektedir.

Konuya Benzer İş İlanları:

İstanbul İş İlanları
Editör İş İlanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar