Ana SayfaMakalelerÖzgeçmiş (CV) Nedir?

Özgeçmiş (CV) Nedir?

Bir başvuruda bulunulması esnasında, işletme ya da kurum tarafından istenen, başvuruda bulunacak adayın kişisel ve genel bilgilerini, özelliklerini, yetenek, tecrübe, iş yapma yetisi gibi bilgilerinin yer aldığı tanıtım amaçlı yazıdır.

Özgeçmiş diğer adıyla CV, genellikle bir işletmeye iş başvurusunda bulunması aşamasında, işveren tarafından çalışan adayını tanıyabilmek adına istediği belge olarak bilinmektedir. Adaylar bir iş başvurusunda bulunmak istediklerinde özgeçmiş oluşturarak işverene sunmaktadır.

Özgeçmiş hazırlanırken iş arayan adaylar belli taslaklardan yardım almaktadır ki bunun için en uygun olan online cv oluşturmaktır. isbul.net de yer alan cv oluşturma alanı, insan kaynakları uzmanları tarafından hazırlanmış ve işverene gerektiği kadar bilgi sunmasıyla birlikte kolay düzenlenebilir olduğu için bu konuda iş arayanlara kolaylık sunmaktadır ve bu nedenle CV oluşturmak için sitemizden yardım alabilirsiniz.

İş arayan her aday kendisine uygun bir CV oluşturmalı ve iş başvurusunda bulunmak için oluşturduğu özgeçmişi kullanmalıdır. Burada önemli olan CV de doğru bilgilerin verilmesi ve mümkün olduğunca eksiksiz doldurulmasıdır. CV de yer alan her bilgi belgelerle kanıtlanabilir olmalı, kısa, açık ve net, abartıdan uzak olmalıdır. Tüm bunlara ek olarak son zamanlarda çekilmiş olan bir vesikalık fotoğrafta özgeçmişte yer alması gereken unsurlar arasındadır.

Online CV oluşturulma aşamasında her ne kadar seçenekler kullanıcıları yönlendirse de, belli alanlar (başarı/ burs/ proje/hobiler/hakkında vb.) manuel olarak bireyler tarafından yazılarak özgeçmişe eklenir. Bu durumdaysa mutlaka yazım ve imla kurallarına uygun ifadeler kullanmak, doğru cümleler kurmak gerekir.

Bir CV diğer adıyla özgeçmiş, çalışan adayının işverene sunulan vitrinidir!..

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar