Ana SayfaMakalelerNükleer Enerji Mühendisi

Nükleer Enerji Mühendisi

Çeşitli süreçler kapsamında atom çekirdeğinin parçalanarak enerji üretmesini, bu işlemin kontrollü ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik araştırmaların yapılmasını sağlayan kişilerdir.

Görevi; Nükleer reaktörlere ilişkin güvenlik ve diğer sistemlerin tasarlanması, işletiminin yapılması ve diğer geliştirme işlemlerin yürütülmesini sağlar. Teknik çalışmalar yaparak santraller aracılığıyla üretilen enerjinin verimli ve ekonomik kullanılmasını sağlar. Kendi alanı hakkında araştırmalar yaparak farklı teknolojilerin gelişmesine olanak tanır. Laboratuvar çalışmaları yaparak, araştırmalarda kullanmak üzere gerekli olacak aletleri belirler.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; bilimsel araştırmaları okumaktan hoşlanan ve fazlasıyla ilgi duyan, genel yeteneğe sahip, matematik ve fizik alanında oldukça iyi ve kendisini geliştirmeye devam eden, fizik olarak güçlü, dikkatli ve işine özen gösteren, yaratıcı olan, sorumluluk alabilen, hızla gelişen olaylarda panik olmadan hızlı karar verebilen, sakin, işbirliğine yatkın bireyler olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Nükleer enerji mühendisleri enerji santralleri içerisinde veya bu konuda araştırma yapan kurumlarda çalışırlar. Enerji santralleri genellikle fazla gürültülüdür. Çalışma ortamları kapalıdır. Kendi alanında çalışma yaparken, diğer alanlardaki mühendislerle, genellikle elektrik, makine, bilgisayar, metalürji ve malzeme mühendisleri ile de iletişim halinde olması gerekmektedir.

Eğitim; Üniversite sınavına girilerek, çeşitli üniversitelerde bulunan Nükleer Enerji Mühendisliği bölümleri tercih edilmesi yeterlidir. Dört yıllık eğitimin ardından mühendislik yapılabilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar