Ana SayfaHaberlerMemur Adayları 18-27 Kasım Arasında Tercih Yapacaklar

Memur Adayları 18-27 Kasım Arasında Tercih Yapacaklar

ÖSYM kamu kurum ve kuruluşlardaki Kadrolara yerleştirme yapmak için KPSS ye giren adayların tercihlerini 18-27 kasım tarihinde almaya başlayacak.

ÖSYM den yapılan açıklamaya göre Kamu Kurum ve Kuruluşları nın boş kadroları için olan atamalara tercihlerini almaya başlayacak. Bu amaçla hazırlanan KPSS 2013/2 tercih kılavuzunda. Ortaöğretim Ön lisans ve Lisans ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır. Kılavuz 18 Kasım 2013 tarihinden itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yayımlanmaya başlayacaktır. Adaylar kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmesi için 7-8 Temmuz 2013 ve 22-23 Eylül 2013 tarihinde

yapılmış olan KPSS (2012-KPSS lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Ön lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanı almış olmaları şartı aranmaktadır. Yerleştirme işlemlerinde Ortaöğretimde KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunlar için KPSSP3 puanı kullanılacağını açıkladı. Adaylar tercihlerini 18-27 kasım 2013 tarihleri arasında kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesinde TC kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaktır. ÖSYM ye posta yoluyla ve elden tercih yapanların tercihleri geçersiz sayılacağı ve tercih tarihinin uzatılmayacağını bildirildi. Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Ayrıca KPSS 2013/2 tercih kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatli ve titiz bir şekilde incelemeleri gerektiğini bildirdi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar