Ana SayfaMakalelerMağaza Satış Danışmanlığı

Mağaza Satış Danışmanlığı

Mağaza satış danışmanları bağlı olduğu firma içerisinde sorumlu olduğu bölümle ilgili olarak satış hedeflerinin tutturulması için çalışmalar yürütmektedir. İş verenler firmalarının ihtiyaçları doğrultusunda mağaza satış danışmanı alabilmektedirler.

Mağaza satış danışmanı olmak isteyen kişilerde genel olarak güler yüzlü olma, giyimine özen gösterme, sabırlı olma, yardım sever olma ve ikna kabiliyeti yüksek olma gibi özellikler aranmaktadır. Satış danışmanı olmak isteyen bireylerin bu mesleğe dair bir eğitim almaları mümkün olmamaktadır. Fakat genel olarak ekonomi, sosyoloji, psikoloji , işletme gibi eğitimler almış bireyler bu mesleği kolaylıkla yapabilmektedirler.

Mağaza satış danışmanlarının çalışma ortamları mağaza içerisinde olmaktadırlar. İşlerini ayakta ve ya oturarak yürütebilecekleri gibi farklı iş tanımları içerisinde de çalışabilmektedirler. İşlerini yürütmeleri esnasında müşteriler , diğer satış danışmanları ya da yöneticiler ile iletişim içerisinde olmak durumundadırlar.

Türkiye’de alışveriş mağazalarının sayısının her geçen gün artması mağazacılık sektörünün de canlanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle mağaza satış danışmanlığı mesleği içerisinde istihdam olanakları oldukça fazladır.

Mağaza satış danışmanı mesleğini yapan bireylerin meslek içerisinde yükselme olanakları da mevcuttur. Bu gün mağazacılık sektöründe yönetici pozisyonlarında çalışan bireylerin büyük bir kısmı mağaza satış danışmanı pozisyonundan yükselmiştir.

Mağaza satış danışmanı olarak istihdam edilen kişiler bağlı oldukları firmaların ücret politikalarına göre farklı ücretler alabilmektedirler. Mesleğe yeni başlayan bir mağaza satış danışmanı ortamla olarak 1 2 asgari ücret kadar maaş almakla birlikte meslek içerisinde deneyimli bireyler 3 4 asgari ücrete kadar maaş alabilmektedirler. Satış danışmanları ayrıca prime dayalı ücret sistemleri ile de çalışabilmektedirler. Alacakları sabit bir maaşın yanı sıra firmanın kendisine vermiş olduğu satış hedeflerinin tutturulması ile prim kazanabilmektedir. Böylelikle mağaza satış danışmanlarının ücretleri de daha fazla olabilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar