Ana SayfaMakalelerKüçük İşletmelerde Çalışmanın 5 Faydası!

Küçük İşletmelerde Çalışmanın 5 Faydası!

İş arayışında olduğunuz dönemde hangi şirketleri tercih ediyorsunuz? Büyük markaların içerisinde yer almak imajınızı korumak için elbette önemli. Peki, küçük işletmelerin kariyer yaşamınızda size neler katacağını biliyor musunuz? Kurumsallaşmış firmaların sosyal hakları geniş ve maaş aralıkları yüksek ancak çoğu zaman “yola yeni çıkanlar” için rekabetin ortasında yok olup gitme riskini taşıyan yerler olduğu da ayrı bir gerçek. Küçük işletmelerin kişilerin kendini geliştirme ve zirveye ulaşmada nasıl bir yardımı olduğunu gelin hep beraber inceleyelim.

Samimi Bir Ortamda Çalışmak

Küçük işletmelerin en büyük avantajı ile başlayalım. Samimi, küçük bir işletmede insan ilişkilerinizi geliştirebilir ve işi eğlenerek öğrenebilirsiniz. Profesyonelliği kaybetmeden kişilerin birbiri ile samimi olduğu ortamlarda işin bütün ayrıntılarını öğrenmek hem daha kolay hem de daha zevkli bir hal alır. Büyük firmalarda yaşanan resmi ilişkiler kişinin kendini yalnız hissetmesine ve öğrenmek istediği birçok konuda yanlış anlaşılma düşüncesi ile geride durmasına neden olabiliyor.

Bütün Departmanlarda Görev Alma Ayrıcalığı

Büyük bir firmada işe başladığınızda tek bir departmanda görev almak ve uzmanlaşmak durumda olursunuz. Bu da iş yerinde giderek monotonlaşmaya ve diğer alanlarda kendinizi geliştirmenize engel bir durumdur. Küçük işletmelerde eleman ihtiyacı ile beraber birçok alana yetişmeniz, ilerleyen zamanlarda size büyük tecrübe kazandırır. Etkileşim gücü yüksek olan bu çalışma stili sayesinde iş hayatınızda kendinize yeni deneyimler kazandırarak, yaptığınız binaya bir tuğla daha eklersiniz.

Kendi Farkını Göstermek

Büyük bir işletmede kendinizi ispat etmeniz oldukça güç olacaktır. Sizden önce orada kurumsallaşmış ve uzmanlığını ispat kişiler ile mücadele etmek oldukça güç iken küçük işletmelerde bu durumun tersi yaşanır. Özellikleriniziz kısa sürede fark edeceği bu yerlerde takdir kazanmanız da uzun zaman almayacaktır. Kurumsal yerlerde resmi ilişkiler içinde sadece yaptığınız iş ile tanınırken, küçük işletmelerde birey olarak da değerlendirilme imkanı bulursunuz.

İşi Mutfağında Öğrenin

Küçük işletmelerde gerekli durumlarda farklı departmanlarda yer almanız tecrübenizi arttırırken, işi öğrenme süreciniz de hızlanır. İşin bütün detaylarını sindirerek öğrendiğiniz küçük işletmelerde beceri ve yeteneklerinizi keşfederken yer aldığınız samimi ortam işlerinizi kolaylaştıracaktır. Büyük işletmelerde iş yeri ortamına uyum sağlamanız zamanınızı alırken, işlerin işleyişini kavramanız kolay olmayacaktır.

Başarıya ulaşmak Daha Kolay

Küçük işletmeler yukarıda saydığımız bütün imkanlar ile kendinizi geliştirme fırsatı bulurken belli bir zaman sonra ulaşmak istediğiniz noktaya çoktan varmış olursunuz. Bunun ardından bir kurumsal firmaya başvurduğunuzda kendinizden daha emin ve ortama kısa sürede adapte olma şansı yakalarsınız. Yolun başında kendinizi geliştirme imkanı bulduğuz küçük işletmelerle başarı merdivenlerini tek tek çıkarken, kariyer hayatınıza büyük bir adım atmış olursunuz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar