Ana SayfaMakalelerKariyer Yolculuğunda Yapılmaması Gereken Hatalar

Kariyer Yolculuğunda Yapılmaması Gereken Hatalar

İletişim sahanızı büyütün: Her alanda bilişim döneminde olduğumuz bu dönemde çalışıyor olsanız dahi dış dünyadan kopuk yaşamayın. Alanınızda yer alan firmalardaki son gelişmeleri takip edin, yenilikleri gözden kaçırmayın. Bu iletişim ve takip ağı kişisel gelişiminize ve vizyon kazanmanıza destek olacaktır.

Para odaklı karar vermeyin: Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, insanların büyük çoğunluğu sahip oldukları maddi kazancın en az %25’i kadar daha fazla kazanmak istiyor. Özellikle Türkiye’de meslek tercihlerinin tamamı alınacak maaş düzeyine göre belirlenmektedir. Bu durum iş huzurunu da etkilemektedir. Maddi kazanca göre iş arayan ve çalışan personeller, çalışma hayatlarında huzursuz olmaktadırlar.

Başarısızlık fikrini aklınızdan çıkarın: Sorumluluk sahibi olarak çalıştığınız işlerde çalışanlar, meslek hayatları boyunca, hiç düşünmedikleri bir anda farklı ve riskli durumlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Bir tercih yapmak durumunda bırakılıyorlar ve hatta yaptıkları bu seçimler onları başarısız bir iş hayatına da sürükleyebiliyor. Böyle bir durumda çalışanların, başarısız olma olgusunu kabullenmemesi gerekiyor. Tecrübe kazanmak ve olgunluğa erişmek genel olarak hep zorluklar ile karşılaşan kişilerde ortaya çıkıyor.

Çevrenizdekilere yardım edin: Kariyerlerinde ilerlemek isteyen kişilerin menfaat ya da çıkar ilişkisine girmeden çevrelerinde yer alan kişilere gerektiğinde şirket gelişimi için yardımda bulunması hanelerine pozitif olarak yazılacaktır. Yardımsever ve iyiliksever olmaktan kaçınmak iş hayatında yalnızlaşmanıza ve dar kalıplar içinde sıkışmanıza neden olur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar