Ana SayfaMakalelerİzmir’de İş İmkanları ve İş İlanları

İzmir’de İş İmkanları ve İş İlanları

Ege’nin incisi olarak bilinir İzmir. Tarıma ve yaşama elverili iklimi ve güzel coğrafyasıyla Türkiyenin Avrupa yüzüdür. Bu özelliğiyle çok fazla göç almış ve almaya devam etmektedir. Aldığı göçle beraber istihdam sorunuda doğmaya başlamıştır.

İzmir’de iş alanları diğer büyük şehirlerin aksine sadece sanayi sektöründe değil tarım sektöründe de oldukça fazladır. Tarıma elverişli arazisi ve iklimiyle çok çeşitli tarım ürünü elde edebilen çiftçiler İzmir’de dört mevsim tarımcılık ve hayvancılık yapıp ürün alıp kazanç sağlayabilmektedirler.

Bu nedenle İzmir’de iş imkanları ve İzmir’de iş ilanları arasında önemli bir paya sahiptir tarım ve hayvancılık sektöründe çalışabilecek, bu alanda ki işleri profesyonelce yapabilecek yetişmiş, kalifiye eleman ilanları.

İzmir’de iş ilanlarında veteriner, gıda mühendisi, gıda teknikeri, süt teknikeri, ziraat teknikeri, ziraat mühendisi, hayvan besicisi, hayvan bakımından anlayan gibi yetişmiş ve kalifiye eleman ilanları öne çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra limanları olduğu için deniz ticareti sektöründe de oldukca gelişmiştir. Yine İzmir’de iş ilanları incelendiğinde gemicilik sektöründe gemi işletmeciliği, gemi bakımı, gemi onarımı, tersane işçisi, gemi mühendisi, dış ticaret uzmanı gibi eleman ilanları görülmektedir.

Bu iş alanlarının dışında İzmir’de iş ilanlarının arasında popüler olanlar yine diğer illerden ki gibi yönetici asistanlığı, sekreter, satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı,müşteri temsilcisi, ön muhasebe ve muhasebe ön plana çıkıyor.

İzmir’de ticaret yapan ya da üretim yapan yada başka bir alanda faaliyet gösteren tüm şirketlerin bünyesinde bu iş alanlarında çalışan uzman eleman bulundurması zorunlu hale gelmiştir. Hemen hemen her şirketin yönetici asistanına, bir satış temsilcisine, bir muhasebeciye kesinlikle ihtiyacı vardır. Bir şirkette ki iş yoğunluğunu düzenleyecek,telefon trafiğini yönetecek, evrak takibi yapacak, yazışmaları yapacak bir yönetici asistanına veya sekretere ihtiyaç vardır. Şirketin verdiği hizmeti veya ürünü müşteriye tanıtacak ulaştıracak, satış sonrası destek verecek, teknik alanda yardımcı olacak, ürün satışı yapabilecek çağrı merkezi elemanı bir şirketin olmazsa olmazıdır. Uzun yıllar var olmak isteye bir şirketin kar elde etmesi gerekir. Bu nedenle karı ürettiği hizmeti yada ürünü pazarlayarak yada satarak elde edecektir. Bunun yanı sıra gelir giderlerini takip edecek bir muhasebeciyede ihtiyacı vardır.

Egenin incisi, batının gülen yüzü İzmir’de yaşıyorsanız ve iş alanı çok olan bir meslek sahibi olup, iş ararken şanslı olmak istiyorsanız bu meslekleri tavsiye ederiz. İzmir’de iş imkanlarından ve izmir’de iş ilanlarından haberdar olabilmeniz ya da iş ilanlarını takip edebilmeniz için iş ve işçi bulma kurumlarına başvurabileceğiniz gibi online iş bulma sitelerine de bakabilirsiniz.

İsbul.net oldukça geniş iş ilanı arşiviyle izmir’de iş ilanları arama ve bulmanızda size yardımcı olmaya hazırdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar