Ana SayfaMakalelerİşverenlerle Empati Kurun

İşverenlerle Empati Kurun

İş aramak, iş bulmak, Cv oluşturmak, mülakatlara davet edilmek, işsiz olduğunuz için anlık negatif düşünceleriniz, derken moral ve motivenizin giderek kan kaybetmesi bu durumları… Bunları çoğaltmamız mümkün. Peki ya tam tersi bir durumdan bahsedecek olursam! Mesela ortalama her gün 3-5 kurumsal firmanın insan kaynakları yöneticileri tarafından telefonla aranıyorsunuz. Kurumsal firmalar sizin elde edebilmek için çeşitli fırsatlar ve alternatifler sunuyor. Durun! Bir düşünün… Hemen cevap vermeyin…

Şuan psikolojinizi tahmin edebiliyorum. Aynı empatiyi ben kuracak olsam, “Kurumsal bir sürü firma beni tercih ediyor.” Acaba hangisiyle çalışsam diye düşünmeye başlarım. İşte seçicilik ve kriterlertam da bu noktada başlıyor. Gördünüz mü? Sizde firma seçmeye başladınız. Şimdi durumu yine eski haline çevirelim. Ama durun hemen pes etmeyin. Bu noktada anlamamız gereken en önemli kriter, sahip olduğumuz deneyim, eğitim ve tecrübeler. Kısacası bizler iş ararken vitrinde acaba nasıl duruyoruz? İşverenlerin bizlere bakış açısı ne?

Sirkülasyonu yüksek firmalar stratejik planlama ve proje yönetimlerinde izledikleri yol, bireyin düşündüğünden ayrı hatta farklılıklar gösterir. Yöntemler farklı olsa da aslında istenilen şey ortak. İşverenler daha çok işini istikrarla sağlayacak elemanlar peşinde koşarken, iş arayanlarda önünü görebilecekleri, kurumsal bir çatı altında, korkusuz, kaygısız çalışmak isterler. Global dünya, serbest piyasa koşullarını baz aldığımızda kurumsal firmaların hafızasında iyinin iyisini bulmaya zorlamaktadır. Bunun için yeterli donanımlara sahip olup olmadığımızı sınamamızda fayda var.

Hemen şimdi, iş deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi gözden geçirelim ve olabildiğince çevrenizdeki insanların baskılarından uzaklaşın. İşsiz kalmak dünyanın her yerinde sorun ve getirdiği sonuçlarda hazindir. Ama yazımızın başında belirttiğim gibi pes etmek yok. Zaten birazdan konumuzla ilgili birkaç önerim daha olacak. Evde olduğunuzu hayal ediyorum. Akşam saatleri. Ya da dışarıda bir kafede arkadaşlarınızla buluşuyorsunuz. Klasik sohbetinizin konusu iş ve iş bulmaya kadar geliyor. Bunun nedeni siz işsizsiniz çünkü. Sakın bu noktada çevrenizden duyduğunuz şeylerle hareket etmeyin. Çünkü arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz iş bulma konusunda sizlerin üzerinde oldukça baskıcı bir rol oynar. Başkasının mesleği ve mesleğinden kazandığı parayı baz alarak sakın iş ilanına çıkmayın. Çünkü bu sizin mesleğiniz değil. Sakın yapabilirim diye de diretmeyin. Çünkü her işin kendi içinde zorlukları ve müthiş bir tecrübesi vardır. Başka meslekler size cazip gelebilir. Ancak sadece ve sadece eğitimini aldığınız işlerin üzerine odaklanmanız gerekmektedir.

Kendinizle ilgili gözlemleri son kez geçirdikten sonra dinamik bir Cv ile bulamayacağınız bir iş yok. Hatta bu dinamik Cv sayesinde siz değil iş sizi bulacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar