Ana SayfaMakalelerİşkolik Olmak

İşkolik Olmak

Çalışma hayatı bireylere farklı konularda katkıda bulunsa da, çalışanlar kendilerine istedikleri kadar vakit ayıramamaktan şikayetçidir. Çalışma hayatının yorucu etkisi bireylerin kendilerine vakit ayıramamalarına neden olmaktadır. Ancak kendisine vakit ayıran çalışan daha dinç bir şekilde işe gider ve kendisini daha iyi hisseder.

İş hayatının yanı sıra farklı aktivitelerde bulunmak hem ruh sağlığı hem de iş stresinden arınılmasına olanak tanır. Spor yapmak, yürüyüşe çıkmak, hobilerine uygun aktivitelerde bulunmak insana huzur verir ve bu da hayatının her alanına pozitif şekilde yansır. Hafta sonu boş vakitlerde ya da iş çıkışlarında sevilen alanlarda etkin olmak da yine çalışan bireyleri motive edici olacaktır. Sadece dünyası içerisinde sıkışıp kalmak, iş ve arasında mekik dokuyup çalışma odaklı yaşamak kısacası işkolik olmak ise insanı fazlasıyla yoracaktır. Bu sebeple stresten arınmak, kişisel huzuru arttırmak amacıyla çeşitli aktivitelerde bulunmak ve mutlaka bunun için zaman ayırmak bir çalışan için olmaz olmazlarından olmalıdır.

Hem kişisel gelişime katkıda bulunacak hem de sosyal hayattan kopmanıza engel olacak aktivitelere katıldıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. İş dünyası bazen farkında olmadan kişilerin sosyal hayatlarına son vermesine neden olabilmektedir. Özel ilgi alanları ve hobilere yönelmek ise bu etkinin azalmasına yardımcı olacaktır. Bu sizin işinizde de daha fazla başarı elde etmenize yardımcı olacaktır. Çok değil sadece işten arta kalan zaman diliminde dinlenmenin yanı sıra kendinize eğlenebileceğiniz ve geliştirebileceğiniz bir aktivite için bir iki saat kadar zaman ayırmanızı öneriyoruz. Bu zaman diliminde sosyalleşerek kendinize özel zaman ayırmanız sizin için motive edici bir etken olacağından, belki de günün uzun saatlerini geçirdiğiniz işinizde daha mutlu olmanızı bile sağlayabilir.

İşkolik bir şekilde tamamen işe odaklı çalışmak ise sizi bir süre sonra rutin bir hayat tarzına sürükleyecek ve özel hayatınıza da olumsuz yansıyacaktır. Bu nedenle işkolik olmak yerine işin yürütümünü gerçekleştirmeli ancak sosyal hayatın getirilerini de ertelememek gerekir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar