Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Rahat Çalışmak

İş Yerinde Rahat Çalışmak

Yaptığınız her işten sonra dinlenin,

Yoğun iş temposu birçok sektörden birçok iş için mevcut. Mola vermeden çalışmak insan psikolojisini bozması dışında verimliliği de azaltır. Yapılan görevlerden sonra düzenli aralar vermek hem bedenen hem de zihnen rahatlama sağlar. Eğer patronunuz buna izin vermiyorsa, bunun kendiniz ve iş için ne kadar gerekli olduğunu ona doğru şekilde anlatmalısınız.

Doğru şekilde oturun,

Özellikle masa başında oturanlar ve masa başı işte çalışanlar gün boyunca oturduklarından, oturma şekilleri ve oturma alışkanlıkların düzgün olması, ilerleyen saatlerdeki çalışmalarına yansıyacaktır. Omur yalnızca düz durduğu pozisyonda rahatlar ve dinlenir. Düz oturmak rahatlamayı sağlayacaktır. Bel kayması, bel fıtığı gibi rahatsızlıkları önlemek için iş yerinizde mümkün olduğunca düz oturmaya çalışın. Ayrıca oturduğunuz yerin fazla yumuşak olmamasına ve sırtınızı yasladığınız bölümün de fazla alçak olmamasına dikkat edin.

Rahat giyinin,

İş yerinizde çalışırken sizi ekstradan yormayacak ve çalışırken rahat ettirecek kıyafetler tercih edin. Örnek olarak yazın keten pantolon giymek oldukça rahatlık sağlayacaktır. Bunun dışında biraz daha rahat etmek adına, kemer kullanıyorsanız çok sıkmamayı, kravatınızı ise biraz gevşek bırakmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor.

Kadınlar da yine yüksek topuklu ayakkabılar yerine alçak topuklu ayakkabı modelleri tercih ederek rahat edebilirler. Giyimde şıklığın yanında rahatlık önemlidir.

Arkadaşlarınızla sohbet edin,

İş yerinde diyalog kurmak ve çalışanlarla düzgün bir ilişki içinde olmak çok önemli. Gün içinde yoğun iş yükünde, sizi motive edecek ve dinlenmenizi sağlayacak yine sohbet imkanı bulduğunuz iş arkadaşlarınız olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar