Ana SayfaMakalelerİş Yerinde İlk Doksan Gün Kuralı!

İş Yerinde İlk Doksan Gün Kuralı!

Ülkemizde iş arama süreci oldukça sıkıntılı bir süreç. İstediğin bir işe alınmak ise sabır gerektiriyor. Bu sancılı süreçlerden sonra hayalindeki işe başladın, her şey bitti mi? Elbette hayır. Bu işte tutunabilmek için yetkinliklerini gösterebilmek, iş arkadaşlarınla iyi geçinebilmek ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getirebilmek gibi pek çok noktaya daha dikkat etmen gerek. Uzmanlara göre işe girdikten sonra da işvereninizin gözünde iyi bir izlenim yaratabilmek için, ilk aylarda yapıp yapmamanız gereken şeyler var. Çünkü hemen herkes, ilk aylarda bazı işleri ve davranışları rutin hale getiremez. Yeni girdiğiniz ve alışmaya çalıştığınız ortamda, uzun yıllar sonra bile ilk üç aydaki davranışlarımızla hatırlanmaktayız. Uzmanlara göre bu süreci başarılı bir şekilde atlattığımız zaman, o iş yerinde tutunma şansımız da oldukça yüksek!

Rahat davranışlardan uzak durun.

Evet, yeni başladığınız bir işte, çevrenizdekileri rahatsız edecek şekilde davranmak ilk doksan gün içinde yapılmaması gerekenlerin başında geliyor. Elbette bu tutumu tüm iş hayatınız boyunca da takınmalısınız. Çalışma yerinizi dağınık bırakmak, gereğinden fazla gürültü çıkarmak, işe geç kalmak veya iş çıkış saatinden önce çıkmaya çalışmak, saygı çerçevesinin dışına çıkmak gibi olumsuz tavırları asla sergilemeyin. Bu süreçte özellikle sık sık işe geç kalmak yapacağınız en kötü davranıştır. İşverenlerinizin gözünde her zaman bu şekilde davranacağınız izlenimi oluşur. Sizinle yollarını bu aylarda rahatlıkla kesebilirler.

Takıldığınız yerde soru sorun.

Bazı kişiler işle alakalı daha deneyimli kişilere soru sormanın kendilerini bilgisiz göstereceği kanısındadır. Halbuki o işi öğrenebilmek ve kusursuz bir şekilde yapabilmek için sizden daha iyi veya daha tecrübeli olan kişilerden yardım isteyebilirsiniz. Üstelik bu sayede işinizde hem iyi seviyeye gelebilir hem de işinize karşı ilgili olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Hata yapmaktan korkmayın.

Buraya dikkat! Evet, ilk üç ay hata yapmaktan korkmayabilirsiniz çünkü yanlış yapa yapa doğruya ulaşırsınız. Hem işinizde yeni olduğunuz için bu hatalar en başlarda çok da fazla önemsenmez. Fakat uzmanlar ilk üç aydan sonra hata yapmaktan korkarak hareket etmenizi öneriyor. Çünkü bu tutum, sizi kusursuz iş yapmaya götürür.

Çevrenizle uyumlu olun.

Elbette en önemli konulardan biri de bu. İlk aylar uyum sorunu yaşayabilirsiniz fakat uyumsuzluk çıkarmak gibi bir lüksünüz olmamalı! Çevrenizdeki tartışmalara takılmadan, taraf tutmadan, bazı olumsuz tutum ve davranışları görmezden gelerek hareket ederseniz bu sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar