Ana SayfaMakalelerİş ve Çalışan Uyumu

İş ve Çalışan Uyumu

İş ve Çalışan Uyumu Azımsanmayacak Derecede Önemli

Çalışan bir iş yerinin yapı taşlarını oluşturur ve işin yürütümünde etkiye sahiptir. Oldukça büyük etkiye sahip olan çalışan, işi ile uyum içerisinde olması halinde büyük başarılara imza atabilir.

Çalışma hayatına atılacak her bireyin kendi düşlediği bir iş tanımı ve iş koşulu mevcuttur. Kişinin kendi özellikleri dışında tanımladığı iş, çoğu zaman sadece hayal olarak kalmaktadır. Oysa çalışan adayı kendi yetkinliklerine uygun bir işi düşlüyorsa, kendisine katacağı artı değerler ile birlikte istediği işe kavuşması daha kolay olacaktır. Sadece hayal etmek yerine gerçekçi koşullar yaratılarak iş dünyasına adım atılması, iş arama döneminin daha kısa sürmesine olanak verecektir.

Bireyler sadece düşledikleri işe değil, kendisine uygun olan işe yönelmeli ve bu doğrultuda bir planlama yaparak kendisini o alanda geliştirmelidir. Çünkü zamanın da getirisi olarak, çalışan adayı kendisine uygun işi seçmemesi halinde ilerleyen dönemlerde sorun yaşamakta ve kendisini mutsuz hissetmektedir. Söz konusu durumu yaşamamak adınaysa bireyler kendisiyle uyumlu bir iş sürecinde yer almalı ve gerçekten uyum sağlayabileceği bir iş edinmelidir.

İş ile uyumlu olmak ilk zamanlarda çalışan için önemsenmese dahi, ilerleyen günlerde iş yükünün artması ve sorumluluk alınması halinde çalışan için baskı yaratacak ve sıkıcı bir hal alacaktır. İşini seven çalışan ise kendisine oldukça zevkli gelen ve severek yaptığı iş için her türlü sorumluluğu almaktan kaçınmayacaktır.

İş ile çalışan arasındaki uyum ise son derece önemlidir. İşini severek yapan bir çalışana sahip olan işletme daha fazla başarıyla ödüllendirilecektir. Birey ise başarısından tatmin olacak ve daha büyük bir azimle işine yönelecektir.

Zamanın büyük bir bölümün iş yerinde çalışarak geçirildiği düşünüldüğünde, çalışanın kendisine uygun işi seçmesi ya da işiyle uyum sağlaması gerekliliği neredeyse bir zorunluluk halini almaktadır. Dolayısıyla iş arama ve iş bulma dönemlerinde çalışan adayları uyum sağlayabileceği ve kendi niteliklerine uygun özelliklerdeki iş tanımlarının yer aldığı iş ilanlarına başvuruda bulunmalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar