Ana SayfaMakalelerİş Ortamı ve Pozitif İletişim

İş Ortamı ve Pozitif İletişim

İş Ortamında Pozitif İletişim Kurmanın Önemi

İş ortamı, bireylerin özellikle full time çalışma şeklini tercih etmeleri durumunda, günün büyük bir bölümünü geçirdikleri zaman dilimini kapsamaktadır. Dolayısıyla iş ortamı, kişilerin ruh halleri üzerinde doğrudan etkiye sahip olabilmektedir.

İş yerinde iletişim kesinlikle belli çerçeveler dahilinde olmalı ve belli sınırlar içermelidir. İş etiği ve iş ahlakı kapsamında kurulması gereken bu iletişim, bireyler tarafından mutlaka özümsenmesi gereken bir durumdur. Herhangi bir çalışanın dahi bu durumu özümsememesi, genel iş ortamında rahatsızlık yaratacaktır.

İş yerinde fazla saatler geçirilmesi halinde, çalışanlar birbirleriyle olan iletişimlerini daha da güçlendirmekte ve olumlu bir iletişim yaratmaktadır. Bu iletişim ise işin yürütüm aşamasında oldukça katkı sağlamakta, çalışanları olumlu etkilemektedir. İş yerinde huzurlu bir ortam yaratılması, çalışan adayına katkıda bulunacaktır. Bu sebepten dolayı ortamında kurulacak olan iletişim oldukça önemlidir.

Nasıl davranacağınızı bilin

Kurulacak olan pozitif iletişim çalışanlar için oldukça iyi hissettirecek bir durumken, fazla samimiyetin kurulması ve iş ortamında olunduğu unutularak laubali davranışlarda bulunulması, iş ortamında bir süre sonra huzursuz bir ortam yaratacaktır. Dolayısıyla iletişim kurulurken pozitif olunması, karşılıklı anlayış dahilinde hareket edilmesinin yanı sıra iş ortamında belli sınırlar içerisinde iletişim kurulması gerekliliği unutulmamalıdır.

Tutarlı olun

Davranışlarınızda tutarlı olmanız iş hayatınızda size katkı sağlayacak, iş ortamınızda sorun yaşamanızı engelleyecektir. Çalışma arkadaşlarınızla kuracağınız mesafeli ancak pozitif iletişim iş ortamında kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacakken, sorun yaşamanız konusunda da önlem almış olmanıza olanak verecektir. İş ortamında fazla samimi ilişkilerin kurulması ise ilerleyen dönemlerde hem işin yürütüm aşamasında hem de iş ilişkilerinde sorun yaratarak, huzursuz bir ortam oluşmasına sebep olabilir.

Ilımlı olun

İş ortamı ilişkileri karşılıklı anlayışı ve ılımlı olmayı gerektirir. Birçok farklı özelliği barındıran ve farklı kültürlerden gelmiş olan bireylerin aynı iş ortamında bulunması çok da yadsınacak bir durum değildir ve böyle bir ortamın oluşması, çalışanların birbirlerine karşı ılımlı olmalarını, anlayış göstermelerini gerektirir. Söz konusu durumda sorun yaşamamak ve iş yerinde huzursuz bir ortam oluşturulmasından kaçınmak adına ılımlı olunmalı, çalışanlar bu doğrultuda iletişim kurmak için çaba harcamalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar