Ana SayfaMakalelerİş Gören ve İşveren açısından Şirket nedir?

İş Gören ve İşveren açısından Şirket nedir?

Şirket; Maddi olarak kazanç sağlamak için oluşturulmuş, kurulmuş bir oluşumdur. Şirket bu kazancı bünyesinde yer alan çalışanların deneyimleri, ortaklarının parasal gücü ve çevresi ile geliştirir. Şirket kuruluşunda amaç kazanç sağlamak değilse bu oluşum yalnızca bir yardım derneği, ya da toplumsal bir yardım kurumu olabilir.

İşverenler; Firmalarında iş gören, çalışan tüm personellerine gösterdikleri çabanın karşılığını maddi ve manevi olarak sunmalıdır. Personeller arasında adaletli olmak, sorunlar karşısında çalışanlara eşit derecede yaklaşmak kişilerin şirkete olan bağlılığını arttıracaktır.

Şirketler kazançlarını yükseltmek için gelişen dünya düzenine ve yeniliklere ayak uydurmak durumundadır.

İş Görenler; Çalıştıkları şirketin ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlayacak düşüncede olmalı ve bu yönde görevlerini yerine getirmelidirler. Hem kendileri hem de çalışma arkadaşlarının motivasyonunu sağlamalı, verimli çalışma ilkelerine uyarak şirkete yarar sağlamalıdırlar.

Yönetim biriminde yer alan idarecilerin ellerindeki yetki ve bu yetkiyi kullanış şekilleri şirketlerin uzun ya da kısa ömürlü olmasında etkendir. Eleman değişim devirinin çok yüksek olduğu şirketlerde sorun genellikle şirket ve yönetim yapısından kaynaklanmaktadır.

İstikrarın sağlanabilmesi, çalışanların da istikrar gösterebilmesi uygun çalışma ortamı üretmekle, çalışanları anlamakla ve doğru yöntemler kullanarak teşvik etmek ile gerçekleşir.

Şirketler, geleneksel felsefe ve anlayışı bırakıp; Günümüz nesline uygun yapıcı, üretken beyinleri bünyelerine katarak, çalışma bölümlerinde her bir personele insiyatif alma yetkisi vererek büyüyebilirler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar