Ana SayfaMakalelerİş Değiştirme Korkusu

İş Değiştirme Korkusu

Kariyerinden memnun olmayan, işini değiştirmek isteyen, zor şartlarda ve aşırı stresli işlerde çalışan birçok insan var. Bu kişilerin yeni bir iş bulamamak, daha kötü şartlar, maddi kaygılar, yeni iş yerinde çalışanlar tarafından mobbing’e uğramak gibi korkuları kendilerine zor şartlarda çalıştığı işlerden ayrılma imkanı sunmamaktadır. Oysa ki insanların mutlu bir iş hayatı yaşaması, yaptıkları işten zevk almaları işlerinde verimli ve başarılı olmalarının tek yoludur.

İşinizden neden memnun olmadığınızı iyi düşünmelisiniz. Eğer iş yerinizde kişilerle ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız, bunlarla ilgili konuşmalı, sorunları nasıl çözeceğinize dair fikirler bulmalısınız. Çalışma şartlarınızı tekrar gözden geçirip, yöneticinizle memnun olmadığınız konular hakkında konuşabilir, sorunlarınıza çözümler üretebilirsiniz. Sorunlarınıza hiçbir çözüm bulamadığınız zaman ise son çare olarak “iş değiştirme” faktörünü düşünebilirsiniz.

İşinizi değiştirmeye kesin karar verdikten sonra can alıcı soruyu kendinize sorma zamanı gelmiştir. “Şimdi ne iş yapacağım?” Bu soruyla ilgili ilk önce neler yapabileceğinizi, yeteneklerinizin neler olduğunu düşünerek küçük bir araştırmayla kendinize uygun sektördeki işi belirleyebilirsiniz. Ne istediğinizi iyi bilmeli ve seçeceğiniz işi gerçekten severek yapacağınızdan emin olmalısınız. Önceki işinize göre artılarını eksilerini iyice tartmalı, işinizden ayıldıktan sonra hüsrana uğramamalısınız. İşinizi tamamen kaybedebilme riskini de göze alırsak bu konuda çok fazla seçici davranmalısınız. Neden işinizi değiştirmek istediğinizi iyice düşünerek, önünüzdeki iş fırsatlarını değerlendirirken önceki eksiklikleri doldurup doldurmadığını dikkatlice kontrol etmelisiniz. Pişmanlık getirecek bir seçim yapmamak adına kararınızı doğru verdiğinizden emin olmalısınız.

Kararınızı verirken yanlış kararlar vermemek adına yakın çevrenizdeki güvenilir insanlara da danışın. Bazen bizim görmediğimiz ayrıntıları başkaları görebiliyor. Hatta değiştireceğiniz iş sektöründe veya kurumda daha önce çalışmış kişilere ulaşıp, onlardan yapacağınız iş veya çalışacağınız kurum hakkında detaylıca bilgi edinin. Bu bilgileri sağlamak işinizi kolaylaştıracak, daha sağlıklı bir değişim yaşamanıza olanak sağlayacaktır. Edindiğiniz bilgiler kafanızdaki soru işaretlerini kaldırarak, karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

İşe başlamaya karar verdiğiniz anda ise kendinizden ve işinizden emin bir şekilde yeni iş stresinizi kafanızdan atarak mutlu bir iş hayatına adım atacaksınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar