Ana SayfaMakalelerİş Bulamıyorum, Çünkü…

İş Bulamıyorum, Çünkü…

İş bulamıyorum. İş bulamıyoruz çünkü bunun çok basit ama bir o kadarda önemli noktaları var. Artık gazetelerin sarı sayfaları, ya da vitrin camına asılmış iş ilanları tarih oldu. Şimdi onların yerini onlinedinamik iş ilanları siteleri devraldı.

Yüzbinlerce kişi ve kurum arasında köprü görevini üstlenen isbul.net, iş arayan adayları devasa firmalarla buluşturuyor. Ayrıntıları kaçırmayın. İyi bir gözlemci olun.

Şimdi her birimiz mutlaka ömrü hayatımızda otobüse binmiştir. Size bindiğiniz ya da gördüğünüz bir otobüsün kaç tane camı var desem, sayısını verme şansınız neredeyse imkansız. Oysa her gün bindiğimiz ve gördüğümüz bir araç. Aslında bahsetmek istediğim şey kısaca şu,bakmakla görmek arasındaki o ince çizginin farkına varmak.

Şimdi ilk olarak; İsbul.net anasayfasında yer alan farklı pozisyonlarda binlerce iş ilanı sizleri bekliyor. Hemen en hızlı şekilde üyelik işlemlerinizi gerçekleştirerek, istediğiniz ve aradığınız pozisyonlarda başvurularınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

İkinci nokta; özensiz, oldubittiye gelen CV doldurma sıkılganlığımız. Yeterince kendinizi ifade edemediğinizde, firmalar neden sizi tercih etsinler ki? Fotoğrafsız, iletişim ve kişisel bilgileri eksik girilmiş bir CV ile yola çıkmak akıl karı mıdır sizce?

Bir diğer dikkat çeken nokta; size uygun olan olmayan rastgele tüm ilanlara başvurmanızın verdiği o dehşet tablo. Bu şekilde elbette iş bulmanız zorlaşır.

Farklı alanlarda farklı kariyer arayışlarınız olabilir. Bilgi becerileriniz sizi farklı alanlara yönlendirebilir tabi. Ancak o zaman farklı iş pozisyonlarına başvuru yapabilirsiniz. Bu farklı bir durum.

Başka bir nokta daha; Sitede gördüğünüz iş ilanlarına online başvuru yerine telefonlara sarılarak insan kaynaklarını arama durumumuz! Alacağınız cevap çok basit. ”Başvurular CV yoluyla İnternet sitesi üzerinden yapılmaktadır” Görüldüğü gibi, hem dikkatsiz hem de çok tez canlıyız. Daha sonra da iş bulamadık diye üzülmeye başlıyoruz.

Son nokta; İş ilanına başvuru yaparken iş yerinizin, oturduğunuz semtten çok uzakta olması durumu. Bu durum çoğu zaman işverenler tarafından olumsuz karşılanmaktadır. Bu yüzden evinize yakın bir yerde iş aramanız menfaatinizedir.

İş bulmanın en kolay en pratik yolu; güncel, resimli bir CV oluşturmak. Sade ve abartıdan uzak bir özgeçmiş yaratmak. Arama tercihlerinizde meslek pozisyonlarınızı seçmek. Oturduğunuz muhite yakın yerlerde iş aramak. Göreceksiniz. Aradığınız işin sizi bulması an meselesi olacak.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar