Ana SayfaMakalelerİş Arama Sürecinin Uzaması

İş Arama Sürecinin Uzaması

İş arama süreci çoğu zaman iş arayan için sancılı bir dönemi kapsar. Bu dönemde iş arayan birey istemsizce kendisi için psikolojik bir baskı yaratabilmektedir. Bu dönemi daha rahat atlatmak ve kendisine pozitif enerji sağlamak ise yine çalışan adayının elinde bulunan bir durumdur ve mutlaka aday bu dönemde kendisine katkıda bulunmayı hedefleyerek baskıdan uzak durmalıdır.

Çoğu birey kendisine iş bulma süreci içerisinde belli kısıtlamalar getirir ve kendisini koşullandırır. Örneğin iki hafta içinde iş bulacağım ya da en kısa süreç içerisinde mutlaka işe girmeliyim gibi bir yanılgı yaratır. Bu yanılgı ise birey için sadece negatif bir etki oluşturur ve istemsizce bir baskı yaratır.

Aslında bu aşamada takınılması gereken tavır, kendime uygun işi bulacağım ve bunun için elimden geleni yapıyorum demek olmalıdır. Çoğu aday bu ruh hali içerisinde olmayarak kendisini daha fazla gerginliğe sürüklemekte, bir iki iş başvurusu yapıp işe giremiyorum diye hayıflanmaktadır. Dolayısıyla öncelikle iş bulma süreci aday tarafından doğru bir şekilde planlanmalıdır.

İş bulma süreci adayın planı doğrultusunda yönlendirilmelidir. Öncelikle doğru bilgiler dahilinde bir cv oluşturulmalıdır. Cv oluşturma aşamasının ardından, iş ilanları dikkatle incelenmeli ve aday özelliklerine uygun olan ilanlara başvuruda bulunmalıdır. Başvuru aşaması dikkatle takip edilmesi gereken ve iş bulma süreci içerisinde özellikle dikkate alınması gereken unsurlar arasında yer alır. Aday sadece bir gün de istediği işi bulup başvuruda bulunabileceği gibi, iş arama süresi daha uzun bir dönemi de kapsayabilir ve bu nedenle aradığı işi buluncaya dek, iş ilanlarını takip etmeli ve yeni ilanları da inceleyerek kendisine uygun olanlara başvuruda bulunmalıdır.

Bu süreç çalışan adayı için fazla baskıdan uzak durarak, kendisine değer katacağı bir dönem olarak değerlendirilmelidir. Aslında adayın bu süreç içerisinde boş kaldığı düşünülürse kendi kişisel gelişimine katkıda bulunacak bir alan yaratması iş arayışında zaman geçirmesine yardımcı olacağı gibi iş bulmasına da katkıda bulunabilir. Özellikle çalışılmak istenilen alan hakkında kendisini geliştirmeye özen gösteren aday, bu süreçte diğer adaylardan bir adım öne çıkarak kendisine değer katacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar