Ana SayfaMakalelerİnternette Kariyer Yapılır mı ?

İnternette Kariyer Yapılır mı ?

Evet, internet ortamı bildiğimiz gibi uçsuz bucaksız bir dünya. Peki, bu dünyada kariyer yapma imkânımız var mı? İnternet, imkânları doğru kullandığımız takdirde kariyer fırsatlarını yakalama şansımız çok yüksek. Bunun için yapmamız gereken birkaç madde var. Bu yolları bilmek ve etkili biçimde kullanmak gerekiyor. İş ve eleman bulma siteleri, hem iş arayanlar hem de işverenler için güzel bir kaynak. Buna artı olarak kariyerinizde etkili kullanabileceğiniz yollar mevcut. Sadece online bir özgeçmiş hazırlamak ve kariyer sitelerine göndermek pek yararlı olmaz. Elimizde internet gibi bir nimetin faydalarından yararlanmak ve nerelerde bulunmak gerektiğini bilmek önemlidir.

Öncelikle bir LinkedIn hesabı açmanızda fayda var. İşinizde profesyonelseniz ya da profesyonel olma yolunda ilerliyorsanız profilinizin olması şart. Milyonlarca tecrübeli insan iş ve kurumu temsilen orada bulunuyor. Bu site üzerinde özgeçmiş oluşturabiliyor, diğer üyeleri ağınıza ekleyerek iş dünyasında tanınmış kişilerden çevre oluşturabilirsiniz.

Kendinizi tanıtmak, özgeçmişinizi göz önünde tutmak, ulaşılabilir olma yollarından biriside kendinize ait kişisel web sitesi oluşturmaktır. Bu web sitesi sayesinde hobilerinizi, yeteneklerinizi, hayallerinizi, yaptığınız işleri kolayca karşı tarafa sunabilirsiniz. Alan adı (Domain) alarak başlayabilirsiniz. Mümkünse alan adı içerisinde “adınız ve soyadınız” olması sizi ön planda tutacaktır. Site içeriğine ayrıca makaleler ekleyebilirsiniz.

Milyonlarca insanın kendi fikirlerini, duygularını, linklerini paylaştığı bir sosyal medya platformu olan Twitter’ı da unutmamak gerekiyor. Sadece 140 karakterli bir ileti ile milyonlarca insan iletişime geçiyor. Ve bu sayede insanlarım iletişime geçip bağ kurmasını, çevrelerini genişletmesini sağlıyor. Durum böyle olunca iş tecrübeleri, iş bulma teknikleri, makale gibi linkler paylaşarak kariyer yapma noktasında katkı sağlıyor.

Eğer içerik üretebiliyorsan, doğru dürüst gözlemleme ve analiz yeteneğine sahipsen bir de bunları yazarak aktarabiliyorsan şansın biraz daha artıyor. Evet, blog yazmaktan bahsediyoruz. Bloğunuzu her hangi hobiniz olan, ilgi duyduğunuz, her hangi duyurmak istediğiniz bir konu üzerine ya da haberlerin ve sektörel içeriklerin olduğu bir blog yazabilirsiniz.

Genel olarak toparlamak gerekirse, en az 2 sosyal ağ sitesine katılmanız, LinkedIn gibi kariyer ağırlıklı bir sosyal ağ sitesi olması ve Facebook gibi genel bir kitleye hitap eden soyal ağ sitesi olması avantaj olacaktır. Bu ağlar sayesinde başkalarıyla iletişimde kalmak, çevre edinmek iş bulma ve iş arama konularında katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz. İşverenler de bu gibi sosyal ağlar üzerinde oldukça yer almaya, katılmaya başladı. İşe alacakları kişileri Facebook ya da Google’dan aratıp, sanal ortamdaki geçmişlerine, yaptıkları işlere, ilgilerine bakıyorlar. Bu yüzden internette iş bulmanın zorluklarını kolaylaştırmak için bu alanlarda olmanız, kendinizi göstermeniz oldukça önemli ve gereklidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar