Ana SayfaMakalelerİnsan Kaynakları Departmanı

İnsan Kaynakları Departmanı

Bir çok kurumsal firma günümüzde insan kaynakları departmanlarını bünyelerinde bulundurmaktadır. İnsan kaynakları departmanları içerisinde çalışan bireyler farklı iş tanımları ile çalışmaktadırlar. Departman içerisinde farklı pozisyonlarda özlük işleri uzmanları, işle alım uzmanları, performans ölçüm uzmanları gibi bir çok pozisyon bulunmaktadır. Firmalar insan kaynakları olarak departman bulundurabilecekleri gibi dışarıdan insan kaynakları firması yardımı ile de personel ile ilgili eksikliklerini giderebilmektedirler. Dışarından insan kaynakları firmalarının vereceği insan kaynakları iş ilanları ile firmalar personel ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.

İnsan kaynakları departmanları içerisinde özlük işleri uzmanları personellerin özlük dosyalarının oluşturulması, yıllık aylık haftalık izin günlerinin belirlenmesi, sosyal güvenlik kurumu kayıtlarının tutulması, iş girişi ve iş çıkışlarının ayarlanması gibi görevleri yerine getirmektedir. Özlük işleri uzmanı iş ilanları sayesinde bireyler bu mesleği yapmak için firmalara başvuruda bulunabilirler.

Departman içerisinde bulunan başka bir pozisyon ise işe alım uzmanlığıdır. İşe alım uzmanları firmanın ihtiyacı olan iş gücünün karşılanması için mülakatlar yapıp işe alımlar gerçekleştirmektedir. Firmanın ihtiyacı doğrultusunda iş ilanları vererek firmanın amaç ve hedefleri doğrultusunda işe alımlar gerçekleştirmektedir. İnsan kaynakları departmanı içerisinde bulunan işe alım uzmanı pozisyonu için bireyler işe alım uzmanı iş ilanları ile mesleğe giriş yapabilirler.

İnsan kaynakları departmanlarında bulunan başka bir pozisyon ise insan kaynakları yöneticiliğidir. İnsan kaynakları yöneticiliği içerisinde insan kaynakları müdürü, insan kaynakları direktörü, insan kaynakları şefi gibi pozisyonlar bulunmaktadır. Bu pozisyonlarda çalışacak olan bireyler için öncelikle deneyim istenmektedir. Adayların daha önce benzer bir pozisyonda yöneticilik vasfı ile çalışmış olmaları gerekmektedir. Bu pozisyon için başvuru yapmak isteyen kişiler insan kaynakları yöneticisi iş ilanları aracılığı ile iş başvurusu yapabilmektedirler.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar