Ana SayfaMakalelerİlk İş Gününde Hayat Kurtaran Öneriler

İlk İş Gününde Hayat Kurtaran Öneriler

Beden dilimizin iletişim açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Saygı değer bilim adamları boş durmamış bireylerde ilk izlenimin %93’ünü beden dilinin, %7’sini ise bireyin söylediklerinin oluşturduğunu açıklamışlar. Yani konuşmasına konuşuyoruz ama davranışlarımızın da önemli olduğunu vurguluyorlar. “Eeenapıcaz yani şimdi?” dediğinizi biliyoruz. İlk gün sabah işe başladınız, bakın yeni iş arkadaşlarınızda olumlu bir imaj bırakmak için neler yapmalıyız birlikte ele alalım. Bu arada yeni mezunsanız ya da hiç iş tecrübeniz yoksa ilk iş günü çok zor, sıkıcı gelebilir. Zaman geçmek bilmez. Bunun için yapmanız gereken şeyler vardır. Uygulayabilirsek “ilk iş günü sendromunu” atlatabiliriz.

İlk günden işinize sakın geç kalmayın. Orda olacağınız saatten yarım saat önce bile orda olmanız çok önemlidir. Bu başta yöneticileriniz olmak üzere iş ortamında birlikte çalışacağınız kişiler tarafından işine ne kadar önem gösterdiğini görmelerini sağlayacaktır.
İş ortamında sana verilen görevlerini bitirdikten sonra yöneticine “ Bu işi tamamladım. Başka bir şey var mı?” diye sorular yöneltebilirsin. Ya da birlikte çalıştığın kişilere raporların, dosyaların yerini sorabilirsin. Böylece işi öğrenmeye, bağlanmaya çalıştığını göreceklerdir.
Gülümsemek, gülümsemek, gülümsemek. Evet gülümsemek ve olumlu olmak, pozitif, arkadaşça davranmak. Bizce aslında en önemli olan şey budur. Çünkü iletişimin temel parçası sevgidir. Sevgi verirsen, sevgi alırsın. İlk iş gününde bir çok kişiyle tanışacaksınız. Yeni biri olduğunuz için çevrenizdeki herkes sizi merak edecektir. Samimiyet, ufak bir tebessüm bu noktada çok önemli.
Gelelim aslında tek iş konusunda değil yaşamımızda birçok konuda en önemli olması gereken bir maddeye, az konuşmak, çok dinlemek. Evet, mümkün olduğunca dinlemeliyiz. Eğer çevremizdeki insanları ne kadar dikkatli dinleyebilirsek o kadar çok fikir edinebiliriz.
Ve son olarak ilk maddede söylediğimiz gibi nasıl işe geç kalmamak önemli bir etken ise işten erken ayrılmamakta bir o kadar önemli bir konudur. İş çıkış saatini 5 – 10 dakika geçtikten sonra çıkmanız hem sıkılmadığınız hem de işle ilgilendiğinizi gösterir.

Çıkacak sonuç ise samimiyet ve dinlemektir. Hep dinleyen biri olmanız dileğiyle…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar