Ana SayfaMakalelerİlk İş Günü Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk İş Günü Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk iş günü her zaman stresle başlar. Çünkü neyle karşılaşacağınızı bilmemek sizlere sıkıntı verir. İlk gün işe geç kalma korkusu, ne giyeceğim düşüncesi yeterince stres yaşatmıştır. Bunun üzerine bir de yeni iş yerinizde karşılaşacağınız insanlar, tepkileri, size verilecek görev hakkında birçok soru işaretleri olur kafanızda. Sıkı bir ekip halinde olan insanların yanında işe başladıysanız eğer, ilk günler size mobbing uygulayarak aralarına almaktan istemeyebilirler. Ya da tam tersi ilk günden sizi işe alıştırmak için sizinle çok fazla zaman geçirebilirler. Yeni bir işe başlarken her türlü şarta hazır olmak büyük stresleri yaşamanıza engel olacaktır. Karşılaşacağınız türlü çeşit insan vardır. Ne olursa olsun hangi amaç ile orada olduğunuzu unutmayın. Kötü düşünceye sahip insanları iyi davranışlarınızla alt etmek her zaman işe yarar.

İlk gün fazla soru sorup insanları meşgul etmemek, fazla konuşup göze batmamak en iyisidir. Konuşmak yerine insanları, yerleşmiş kuralları gözlemleyin. İş yerinde sizden önceki insanlarla dedikodu seanslarına katılmayın. Dedikodu yaptığınız insanlar sizlerin de dedikodusunu yapabilir. Her ihtimali düşünerek şirket dedikodularına dahil olmayıp itibarınızı koruyun.

Kendinizden emin olun. Çekinecek sıkılacak hiç bir durum söz konusu değildir. İnsanların sizi küçümsemesine izin vermeyin. Bilgi ve yeteneklerinizi konuşturup, insanların karşısında sağlam bir şekilde durun.

İlk gün mesai saatinden daha erken orada olup yapacağınız iş hakkında insanlarla konuşup bilgi alın. İş yerinin kurallarını öğrenin. Aklınızı karıştıran durumlarda bir bilene sormaktan çekinmeyin.

Kendinize saygı duyulmasını istiyorsanız eğer, egolarınızla ön plana çıkmayın. Size verilen görevlerde muhalif olmayın, insanların işine karışmayın. Kendinizi beğenmiş havaları ilk günden kötü bir itibar bırakacaktır.

İlk gün insanlar üzerinde bırakacağınız etki çok önemlidir. İnsanların sizler hakkında oluşan düşüncelerini daha sonra değiştirmek gayet zor olacaktır. İyi bir etiket oluşturursanız insanların düşüncelerinde silinmesi zor bir etki oluşturarak, saygı görülen ve sevilen bir insan haline gelebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar