Ana SayfaMakalelerHayat Filminin Kaçıncı Sezonundasınız?

Hayat Filminin Kaçıncı Sezonundasınız?

Siz hayat filmini izliyor musunuz? Yoksa izlemeyenlerden misiniz? İçinde drama, yaşanmışlıkların içerdiği hüzün, bazen neşelendiğiniz o hayat filmi… Hiçbir çağrışım yapmadı mı? Hem Hayat filmi hangi kanalda ki? İzlemişiydiniz ki! Bi dakika bi dakika kim oynuyordu bu filmde! Sanırım oynamıyordu. Adeta yaşıyordu. Bu nasıl bir rol kabiliyeti! Hakikaten önünde şapka çıkartılır. Ancak henüz sorumuzun cevabını alamadık! Hayat filmi derken biz hangi filmden bahsettiğimizi biraz karıştırdık sanırım. Bu film kaç sezondur var ki? Şimdi bilemedim. Durun durun! Hatırladım sanırım Hayat filmi. Hayatın gerçeğini anlatan film! Hani o hayal meyal çocukluğumda hatırlamış olduğum filim. Şimdi yaşıma bakılacak olursa onlarca sezon atlatılmış gibi. Bu filmde eksik kareler oldukça fazla. Bu filmde asıl oyuncu benim. Şimdi bu soruyu size sorsam peki, hayat filminin siz kaçıncı sezonundasınız.

Hayat dediğimiz şey aslında klişede olsa tamamen bir filmden ibaret. Başrolünde her zaman biz oynarız. Düşünün! Çocukluğunuza ilişkin hatırladığınız bir şeyler kaldı mı? Sonra ilkokul sıraları, daha sonra üniversite. Ya da bazılarımız için üniversite imkanı da olmamış olabilir. Sonra iş hayatı.ruhsat kabı

Sezon olarak ayırdığımızda en iyi sezon sizce hangisi. Sanırım çocukluk yılları olabilir. Çoğunlukla iş hayatına atılan insanlar için film bir nevi yeniden başlar. Çünkü iş hayatı biraz değişiktir. Sorumluluk ve yükümlülüklerin en çok artış olduğu dönemlere denk gelmektedir. İş hayatı çoğu zaman aslında bir filmden ibarettir. İnsanların anlamadığı ya da kabul etmek istemediği tek şey aslında bu filmin sanki hiç son bulmayacağıdır. Oysa her ilkin bir sonu vardır. Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi… Hayatta bize değer katan en önemli şey içinde bulunduğumuz filmde üstlendiğimiz rolün hakkını verebilmek. Ama sakın başka insanların rolünü elbise gibi üzerinize giymeyin. Size lazım olmayan ve sizin yaşamadığınız bir hayalin içine kesinlikle sokmayın kendinizi. Üzülen siz olursunuz.

Hayat filmi hepimizin yakından bildiği ve rekor kıran gerçek bir film. Bir gün hepimiz için bu sezon bitecek. Önemli olan bu sezonları dolu dolu geçirebilmek. Elimizdeki senaryoya göre değil. Doğaçlama da yapabilmeliyiz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar