Ana SayfaMakalelerHayallerinizi Ertelemeyin!

Hayallerinizi Ertelemeyin!

Frederick Smith 1944 yılnda Mississippi’de doğmuştur. Erken yaşta babasız kalmış, çok küçük yaşta yakalandığı kemik hastalığı ile yıllarca uğraşmıştır.

Smith; Eğitim ve tahsil hayatında hiç yılmayan ve pes etmeyen bir öğrenci modeli olmuştu. Yale Üniversitesi’nde okurken; Üniversite hocası öğrencilerden gelecekte ne yapmak ve neler gerçekleştirmek istedikleri konulu bir rapor ödev hazırlamalarını istemişti.

Smith; bu ödevde tüm Amerika’yı uçtan uca kapsayan bir dağıtım ağı ve dağıtım konseptinden bahsediyordu.

Hocası bu projeyi incelediğinde, bunun olanaksız olacağını söyleyerek onaylamadı ve kendisine düşük bir not verdi.

Frederick; 1970 yılında başladığı iş hayatında bu projeyi çalıştığı birimde dile getirdi ve bu fikir oldukça beğenildi. Projenin uygulanması için çok yüklü paralar harcandı. Özellikle uçak alımında harcanan paralar ciddi boyuttaydı. Frederick; tüm olumsuzluklara rağmen; Gerekli finansman konusunda birçok kişiyi bu işe para yatırma konusunda ikna etti.

1973’te şirket uçağı sefere çıktığı zaman; şirket tarafından 25 uçak alınmasına karşın uçakta ilk seferde yalnızca 18 paket gelmişti. İşler oldukça olumsuz gidiyor ve şirket uçaklara yakıt alacak ücreti dahi bulamamaya başlıyordu.

Bugün o şirketin; şirket ve öz kaynaklarının mal varlığı 10 milyar doları geçmiş bulunmakta, Şirket çalışan eleman sayısı 100.00 üzerinde ve bir yıl boyunca taşıdığı paket sayısı 2 milyona yakın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar