Ana SayfaMakalelerGünün En Popüler Mesleği “Çağrı Merkezi Elemanı”

Günün En Popüler Mesleği “Çağrı Merkezi Elemanı”

İş ilanlarını incelediğinizde en çok karşınıza “Çağrı Merkezi İş İlanları” çıkar yada ticaretle ilgili bir firmaysanız sanırım en çok çağrı merkezi eleman ilanı verirsiniz. Çağrı merkezleri, kurumların telefon vasıtası ile elde ettiği başka birimlerine iletmek üzere sahip oldukları departmandır

Peki neden bu kadar popüler oldu çağrı merkezi eleman iş ilanları?

Kar amaçlı bir şirket için bir çağrı merkezinin en temel amacı müşterilerden gelen ürün veya bilgilendirme taleplerinin karşılanmasıdır. Hizmet sektörüne dayalı iş alanları ve hizmet sektöründe iş yapan firmalar çoğaldıkca rekabette arttı. Rekabetin yanı sıra verilen hizmeti müşteriye etkili bir yöntemle iletmekte önem arz etmeye çalıştı. Çağrı merkezi elemanı müşteriye ulaşarak verilen hizmet veya satılan ürün ile bilgi verirken aynı zamanda söz konusu hizmet veya ürünün satışını da yaparak gelir elde etmiş oluyor.

Ürün, hizmet tanıtımı ve satışı dışında çağrı merkezleri müşteri destek, satış sonrası destek , teknik destek, şikayet kayıt, kampanya tanıtımı, borç hatırlatma gibi işlerde yine çağrı merkezinde yapılmaktadır.

Çağrı merkezi elemanı olabilmek için öncelikle iletişim kabiliyetinizin yüksek olması gerekiyor. Bunun dışında düzgün bir diksiyon, hızlı düşünebilme ve çözüm üretebilme özelliğinizinde bulunması gerekir. İyi nitelikli ve aranılan bir çağrı merkezi elemanı olabilmeniz için bazı özel ve devlet meslek edindirme kursları açılmakta. Bu kurslarıda tercih edebilirsiniz. Bol okumakta size oldukca fayda sağlayacaktır.

Bunun dışında tek yapmanız gereken çağrı merkezi eleman iş ilanlarını takip etmek ve incelemek. Çağrı merkezi elemanı iş ilanları açısından oldukca geniş bir arşive sahip olan isbul.net çağrı merkezi elemanı iş başvurunuz için

Bir çağrı merkezi çalışanın görevleri başlıca şöyle sıralanabilir:

Telefonla iletişim kurmak
İletişim sürecini incelemek ve iletişim türlerini kullanmak
Beden dili ile iletişim kurmak
İnternet üzerinden bilgiye ulaşmak
Müşteri isteklerini tespit etmek
Kitle İletişim sürecini çözümlemek
Grup iletişimi kurmak
Temel düzeyde araştırma yapmak
Bilgisayar, temel donanım ve programlarını kullanmak
Planlı ve etkili yazmak
Bilgisayarda resmi yazı hazırlamak
Bilgisayarda metin dosyası oluşturmak
Bilgisayarda doküman hazırlamak
İş planı yapmak
Problem çözmek
Belge akışını izlemek
İnternet üzerinden bilgiye ulaşmak
Dosyalama ve takibini yapmak
Reklam ve tanıtım hizmetlerini temin etmek

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar