Ana SayfaMakalelerForklift Operatörü

Forklift Operatörü

Forklift isimli makineyi kullanarak işletmeye ait malların veya eşyaların güvenilir ve zarar görmeden taşınmasını sağlayan, emniyetli olarak istifleyen kişilere verilen isimdir.

Görevi; Forklift aracını kullanmak ve bu araç için gerekli yetkinliklere sahip olması gerekmektedir. Çalışma yapacağı işletmenin çalışma koşullarına göre çalışarak, işçi sağlığına uygun önlemleri alarak, işin yerine getirilmesi için hazırlanmış talimatları inceleyerek, aracıyla çalışacağı alanın zemini hakkında kontrol işlemlerini gerçekleştirir. Makinenin kullanım öncesi ve kullanım sonrası kontrollerini yaparak bakım ve onarımından da sorumludur. Taşıdığı mal ya da eşyayı güvenli bir şekilde araca yerleştirmek, istiflemek ve indirmekten sorumludur.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Forklift operatörü olmak isteyenlerin fiziksel olarak sorunu olmaması, makine kullanma konusunda yetenekli, sorumluluk alabilen, tedbir almaktan kaçınmayan ve kurallara uygun çalışan bireyler olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Çalıştıkları işletmenin şartlarına göre ortamları değişkenlik gösterebilir. Bazı zamanlarda açık ortamlarda çalışırlarken, bazı zamanlarda kapalı ortamlarda çalışmaları gerekir. Genellikle düzenli çalışma saatlerine sahiplerdir. Çalışırken çevresiyle iletişim halinde olmaktadırlar.

Eğitim; Özel kurslarda, Karayolları Bölge Müdürlüklerine müracaat edilerek forklift kullanım belgesi almak gerekmektedir. Sertifika alarak bu makinenin kullanımı yapılabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar