Ana SayfaMakalelerEtkili Zaman Yönetimi

Etkili Zaman Yönetimi

Etkili zaman yönetimi sayesinde, çok kısa zamanda daha verimli çalışılarak daha çok iş yapılabilir ve yapılacak ek işler için daha çok zaman ayırılabilir. Zaman yönetimi tam performanslı olarak çalışılmasına zemin hazırlar.

Zaman yönetimi konusunda verimli olacak önem arz eden 3 teknik hakkında bilgi verecek olursak;

Dengeyi Koruyun:

Yaşamınız altı kritik sahadan oluşur. Bunlar; Sağlık, Aile, İş, Eğitim, Sosyal Yaşam, Maneviyat.

Her zaman düzenli olarak her alan için aynı miktarda zaman paylaşımı yapılamaz. Burada önemli olan bu alanların her biri için yeteri kadar zaman ayırabiliyor olmanızdır. Bu alanlardan herhangi birini önemsemezseniz başarılı olma durumunuz iyice azalacaktır.

İyi bir aile yaşamınız yoksa bunun eksikliğini attığınız her adımda görürsünüz, sağlığınıza önem göstermeyip zaman ayırmazsanız daha sonra hastalıklara zaman ayırmak durumunda kalırsınız.

Kalemin Gücünü Kullanın:

Yaptığınız, yapacağınız her işi not alarak hareket edin. Yapılacak işlerde teknolojik bir aygıt kullanmak dışında geleneksel olarak bir ajandaya not da alabilirsiniz. Önemli olan notlarınızın düzenli ve sık aralıklarla alınması ve takip edilmesidir. İyi bir zaman planının ilk aşaması zaman tüketen her aktiviteyi not olmaktan başlar.

Günlük Planlama Yapın:

Bir gün 24 saattir. Uykudan sonra kalan süre sizin aktif olarak değerlendireceğiniz zaman dilimidir. Bir günü en verimli şekilde geçirebilmek için o günü kalkışınızdan yatışına kadar planlamanız gerekir.

Plansız hareket eden tüm bireyler ve plansız yapılan tüm işler gereksiz zaman kaybı oluşmasına ve başarısızlığın gerçekleşmesine neden olur.

Saatlik, Günlük, Haftalık, Aylık, Yıllık planlar oluşturarak bu planlara bağlı kalarak çalışmak ve ilerlemek boşa zaman harcamamanız ve zamanın sizi değil sizin zamanı yönetebilmenize zemin oluşturacak düzeni sağlayacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar