Ana SayfaMakalelerEn İyi İş, En Verimli Eleman

En İyi İş, En Verimli Eleman

İş aramanın en kolay yolu isbul.net sayesinde iş arıyorum diyen herkes iş fırsatlarından yararlanmaktadır. İsbul.net insan kaynakları ve iş ilanları sitesi kurulduğu günden bu yana sürekli olarak büyüyerek bir çok kişinin istihdam edilmesine vesile olmuştur. İş arıyorum diyen kişiler isbul.net içerisinde üyelik oluşturarak kendileri için uygun binlerce iş ilanı arasından istediklerine başvuru yaparak işe yerleşebilmektedir. İş arayan bireyler isbul.net insan kaynakları iş ilanları içerisinde öncelikle üyelik oluşturarak site içerisinde öz geçmiş doldurmak durumundadırlar. İş arayanlar doldurdukları öz geçmişleri ile istedikleri ilanlara başvuru yapabilmektedir. Öz geçmiş doldururken dikkatli ve titiz olunmalıdır. Site içerisinde öz geçmiş dolduracak kişilerin bilmesi gereken “iyi bir cv nasıl olmalıdır” konusudur.

İyi bir cv nasıl olmalıdır?

Öz geçmiş doldurma işlemi yürüten kişiler öncelikle bilmelidir ki başvuru yapmayı düşündüğü iş için özel bir özgeçmiş doldurmaları gerekmektedir.

Adaylar dolduracakları öz geçmiş içerisinde yer alan bilgileri doğru ve detaylı bir şekilde doldurmalıdırlar. İş arıyorum diyen bireyler özgeçmiş içerisindeki eğitim bilgileri, referanslar , yabancı dil bilgili, iş deneyimleri, nitelikler gibi bölümleri ayrıntılı olarak doldurmaları durumunda firmaların dikkatini daha fazla çekebilmektedir. Firmalar yayımladıkları iş ilanları için gelen başvuruları kendileri değerlendirmektedir. Bu nedenle iş arıyorum diyen kişiler site içerisinde öz geçmiş doldururken bu durumu göz önünde bulundurmalıdırlar. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki özgeçmişlerin daha ayrıntılı doldurulması , özensiz doldurulmuş özgeçmişlere göre daha fazla iş verenler tarafından dikkat çekmektedir. Detaylı doldurulmuş kişilerin başvurusu sonrası mülakata çağrılması ve işe yerleştirilmesi olasılığı daha fazla olmaktadır.

Firmalar nasıl iş ilanı veriyorlar?

İş bul insan kaynakları içerisinde yer alan firmalar ihtiyaçları ve ticari faaliyetleri doğrultusunda iş ilanları verebilmektedir. İş verenler şirketleri içerisinde işe yerleştirecekleri adaylar için hangi pozisyon olursa olsun ya da hangi sektör olursa olsun iş bul içerisinde iş ilanı vermektedirler. Firmalar iş ilanları verirken öncelikle ilan içerisinde yer alan önemli bölümleri adayların anlayacağı şekilde doldurmaktadırlar. Özellikle “iş tanımı” ve “aranan nitelikler” bölümleri adayların iş ilanları incelemesi yaparken asıl inceledikleri bölümler olmaktadır. Bu nedenle firmalar bu bölümleri doldururken adayların iş ve firma hakkında bilgi edinmesine dikkat etmelidirler. İlan içerisinde yer alan “iş tanımı” bölümünde firmalar adayların işe yerleşmeleri gibi bir durumda hangi görevleri yerine getireceklerini bu bölümde anlatarak adayların bu konuda bilgi edinmelerini sağlamaktadırlar. İş ilanları içerisinde yer alan bir diğer önemli bölüm ise “aranan nitelikler “ bölümüdür. Firmalar yine bu bölümü adayların anlayacağı şekilde doldurarak iş ilanları için gelecek başvuruları en verimli hale getirebilmektedir. “Aranan nitelikler” bölümünün detaylı doldurulması iş ilanı için başvuru yapmak isteyen adaya , kendi öz geçmişi ile firmanın beklediği nitelikler arasında bir kıyaslama yapmasına olanak sağlamaktadır. İş arıyorum diyen aday bu bölümü inceleyerek işe başvurma kararı vermektedir. İş bul insan kaynakları ve iş ilanları sitesi iş arayan bireyler ile eleman arayan firmaları bir araya getiren Türkiye’nin her köşesinden iş ilanları yayımlayarak hem firmaların hem de iş arıyorum diyen kişilerin ihtiyaçlarına çözüm üretmektedir. İsbul.net insan kaynakları platformu Kurulduğu günden bu yana on binlerce kişinin işe yerleşmesine sağlarken, binlerce firmanın da aradığı nitelikli elemanlara ulaşmasını sağlamıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar