Ana SayfaMakalelerDünya Genelinde Popüler Olan Meslekler

Dünya Genelinde Popüler Olan Meslekler

Dünya genelinde popüler olan meslekler ülkelerin eğitim ve gelişim sürecine de bağlıdır. Dünya genelinde toplumların mesleklere bakış açıları da farklı düzeydedir. Örneğin ülkemizde popüler olan ve halk arasında mühendisler, doktorlar olarak geçen meslekler özellikle Avrupa ülkelerinde çok sıradan hatta mavi yaka grubuna dahil edilmektedir. Yine ülkemizde kimsenin ilk top 10 listesine almayacağı meslekler arasında bulunan, İtfaiye, Ambulans Şoförlüğü, kurtarma ekibi gibi sağlık ve insanı kurtarmaya yönelik tüm meslekler kimselerin tercih edeceği meslek grubu arasında neredeyse yer almıyor bile. Dünya genelinde popüler meslekler olarak değineceğimiz meslek ve pozisyonların ilgili ülkenin sanayi, ekonomi politik ve daha pek çok durumu göz önünde bulundurularak değerlendirmek gerekmektedir. Örneğin ülkemizde Fast Food alanında çalışan bir üniversite öğrencisinin aylık kazancı ortalama 1500 TL civarındadır. Amerika, İngiltere, Çin, Japonya ülkelerinde herhangi bir Fast Food mağazasında çalışmanın aylık getirisi ortalama 7000 TL üzerindedir. Bu durumda Kasiyer ya da temizlik elemanlarının dünya genelinde çok para kazandıklarını ve Kasiyerliğin en iyi meslek olabileceğini söyleyebilir miyiz? Bu noktada bence bir yanılgı içinde oluruz. Bu yüzden meslek gruplarını değerlendirirken ülkelerin ekonomik durumlarını da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.

Popüler Meslek mi? Çok Para Kazandıran Meslek mi?

Popüler Meslek mi? Çok Para kazandıran Meslek mi? Günümüz şartları göz önünde bulundurulduğunda, elbette popüler kültür içinde kariyer ön planda olabilmektedir. Herkes iyi bir mesleğinin olmasını ister. Ancak dürüst olmak gerekirse bu noktada para kazandıran mesleğin daha fazla tercih edileceği kanısındayım. Çünkü hayatımızı idame etme durumları ağır hayat şartları düşünüldüğünde parası fazla olan meslekleri seçmek daha doğru olacaktır. Popüler meslek karın doyurmadığı sürece insanlar üzerinde etkili olmayacaktır.

Çalışma hayatı çeşitli sürprizlerle doludur. Bazen duyarsınız. Sözde popüler meslek sahibi kişinin asgari ücretin üstünde bir maaşa talim ettiğini duyarsınız. Ancak sıradan bir seyyar satıcının bile bir ay içinde daha fazla kazandığına şahit olursunuz. Bu tartışma kimisine göre farklılık gösterebilir ancak kabul etmemizde yarar vardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar