Ana SayfaMakalelerCV’niz ile Fark Yaratın

CV’niz ile Fark Yaratın

CV diğer adıyla özgeçmiş bireylerin iş bulma aşamasında kullandığı olmazsa olmaz dosyaların başında gelmektedir. Peki bu dosyayı ne kadar doğru hazırladığınıza dair bir fikriniz var mı? Ne kadar etkileyici bir CV’ye sahipsiniz? İşte bu soruya kendinizden emin bir şekilde cevap vermeniz sizin farkınız olacaktır.

Öncelikle rakipleriniz karşısında bir adım önde olmayı hedefliyorsanız sunacağımız birkaç öneriyi mutlaka dikkate almanız gerektiğini belirtmek isteriz. Bu ipuçları sayesinde rakipleriniz karşısında avantaj yaratabilirsiniz.

Gerçekçi olun

Kendi yetkinliklerinizi doğru şekilde tespit etmelisiniz. Objektif bir şekilde kendinize bakmalı ve kesinlikle empati yeteneğinizi kullanmalısınız. Empati yapmak bir iş başvurusunda bulunurken CVoluşturma aşamasında işbulmanıza yardımcı olacak adımlar arasında gelmektedir. Kendinizi karşınızdakinin yerine koyarak fark yaratmaya çalışmak ise pozitif bir etki yaratacaktır.

Düşünün

Bir işverene iş ilanı vermesinden sonra binlerce CV iletilmekte ve işveren de bu CV’ ler arasından kendisine uygun elemanı bulmak için özgeçmişleri incelemektedir. Buradan yola çıkılarak çalışan adayları kendisi için bir özgeçmişte yaratılacak artı değerin ne kadar önemli olduğunu anımsaması gerekir. İşverenin elinde binlerce CV varken o CV’lerin arasından sıyrılmak ise, çalışan adayının elindedir.

İşverenin gözünden bakın

Bu aşamada işverenin gözünden bakmak ise çalışan adaylarına özgeçmiş oluşturmaları aşamasında kolaylık sağlayacaktır. Bu iş için neden sizi seçsin? Farkınız ne? Bu işi hak ediyor musunuz? gibi soruların yanıtlarını aramalı ve bu yanıtları da CV’ niz içerisinde kullanmalısınız.

İş ilanlarını dikkatle inceleyin

Bir ilan için başvuruda bulunduğunuzda, özellikle iş ilanında aranan özelliklere uygun olup olmadığınızı tespit edin. Uygun olmanız halinde iş başvurusunda bulunun. Ancak burada kilit nokta bir ilana başvururken, sizinle hemen hemen aynı niteliklerde bireylerin de o işe başvuracağı olmalıdır. Buradan yola çıkarak, o iş için gerekli özellikleri taşımanızın yanı sıra artı değer sağlayabilecek, diğer adaylardan farklı ve işvereni etkileyeceğini düşündüğünüz özelliklerinizi de mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Böylece işveren sizin CV’nizi incelerken diğer adaylar göre bir adım önde olacaksınız.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar