Ana SayfaMakalelerÇevre Teknikeri

Çevre Teknikeri

Çevre Mühendisine yardımcı olarak, çevrenin ve doğal kaynakların korunması, insan sağlığına ve kullanımına uygun hale getirilmesi işlemlerini uygulayan kişilerdir.

Görevi; Çevre teknikeri, doğal kaynaklar üzerinde kirlilik testleri yaparak, analiz sonuçlarını hazırlar. Kirlilik tespit etmesi halinde kirliliğe neden olan sorunları araştırır. Çevre kirliliğine neden olan sorunlar için çözüm arayışında bulunur ve uygulamaya koyar. Tüm bu süreç sonucunda elde ettiği bilgilerin yer aldığı raporu proje sorumlusuna iletir.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Fen bilimleri konusundaki tüm dallara ilgi duyan ve bu konuda oldukça başarılı, çevresine duyarlı ve ilgili, renkler konusunda kendisine güvenen, algılama konusunda yetenekli ve ayrıntılara takılan, dikkatli, sorumluluk sahibi bireyler olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Çevre teknikeri olarak çalışacak bireyler, aldıkları proje kapsamında çalışma ortamını şekillendirirler. Bazı zaman dilimlerinde inceleme yapmak için laboratuarda yer alırken, bazı zamanlarda ise dışarıda çalışmaları gerekebilir. Birçok insan ve çevre kuruluşları ile sürekli iletişim kurularak çalışılmaktadır.

Eğitim; Çeşitli üniversitelerin meslek yüksekokullarında çevre koruma, çevre kontrolü bölümlerinde eğitim görmek gerekmektedir. Eğitim süresi iki yıldır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar