Ana SayfaMakalelerÇalışanı Desteklemenin Yolları

Çalışanı Desteklemenin Yolları

Çalışanlarınızı Desteklemelisiniz

Çalışanlar bir iş yerinin olmazsa olmazlarındandır ve elde edilen başarı üzerinde doğrudan etkide bulunmaktadır. Bir işletme üzerinde bu kadar baskın olan ve işlerin yürütüm aşamasında etki sahibi olan bireyleri desteklemek ise iş yerine bir şey kaybettirmek yerine, fazlasıyla kazanç sağlayacaktır.

İşveren çoğu zaman çalışanını desteklemenin kendisinde otorite kaybı yaşatacağı endişesi içerisine girer ve açıkça işçilerini desteklemekten kaçınır. Oysa çalışan desteklendiği zaman içerisinde daha fazla motive olacağı ve daha iyi hissedeceği için, bu durum hem işletmeye hem de çalışana katkı sağlayacaktır.

Çalışanlar kendi aralarında kurdukları iletişimde de birbirlerine nazik davranmalı ve teşekkür etmekten kaçınmamalıdır. İşveren de aynı şekilde çalışanından memnun kaldığı ya da başarıyla yürütülen bir iş sonucunda çalışanına teşekkür etmenin yollarını bulmalıdır.

Özellikle bazı sektörlerde akışı belli dönemlerde yoğunlaşmakta, bu nedenle de çalışanlar belli dönem ya da günlerde mesai yapmaktadır. Çalışanlar ise bu dönemde alacağı destekle daha fazla motive olarak kendisini daha iyi hissedebilir. Çoğu yönetici ise bu durumda zaten ücretini alıyor daha fazla desteklememe gerek yok yanılgısına düşebilmekteyken, çok az yönetici çalışanlarını bu konuda desteklemektedir. Ara sıra çalışanlar için motive edici küçük notlar hazırlanabilir. Notta bugün mesaiye kaldığınız için teşekkür ederim gibi bir yazı yer alabilir ki bu da çalışan için olumlu bir algı yaratacaktır.

Motive olan ve desteklenen çalışan çoğu zaman kendisine verilen iş için gerekli olan kadarını yapmanın yanı sıra elinden gelen en fazla çabayı göstererek daha iyisini ortaya koymak için çaba sarf edecektir. Yine aynı şekilde zaman yönetimi konusunda da çalışanların performansından yola çıkarak bir düzenleme yapılabilir ve işe giriş çıkış saatlerinde bazı günlerde değişiklik yapılarak çalışan motive edilebilir.

Sadece düşünmeye çok az bir vakit ayırarak çalışanlar için ufak hediyeler hazırlanabilir, hoşluk yaratılabilir. Zaman zaman ödüller verilerek, çalışanların desteklendiği ve emeklerinin önemsendiği hissettirilebilir.

İş yerinde çalışan bireyler bir iş yeri için fazlasıyla önemsenecek değere sahiptir ve motivasyonu doğrudan verimliliğini etkileyecektir. Bu düşünceden yola çıkıldığında ise işverenler mutlaka çalışanlarını desteklemeli, gerekli özeni göstermelidir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar