Ana SayfaMakalelerBursa’da İş Alanları ve İş İlanları

Bursa’da İş Alanları ve İş İlanları

Bursa’lı Deli Ayten’i duydunuz mu? Hani şu yıllarca önce çalgılık yapan sevdiğine kavuşamayıp divane olan sonra kendisi çalgılık yapan, her bayram sokakları arkasına takılan kentin çocukları ve delileriyle dolaşan çalgıcı Deli Ayten’i. Kentin en güzel öykülerinden, en renkli yüzlerinden biri olan Deli Ayten’in heykeli Belediye Başkanı tarafından şehre dikilen Deli Ayten’i….

Bursa içinde binlerce böyle hikaye barındırır. Eski başkent olan, Osmanlı’nın en yadigar şehirlerinden biri olan köklü büyük şehirlerden biridir. Bu denli köklü oluşu, nüfusunun yoğunluğu sayesinde metropol olma yolunda hızla ilerliyor. Nüfus yoğunluğu beraberinde işsizliğide getirir genellikle. Deli Ayten kendisine bir iş alanı olarak sokak çalgıcılığını seçmiştir ancak günümüzde iş bulabilmek için yeni iş alanları yaratmak ve ya bu alanlara yönlenmek gerekiyor.

İlerleyen ve gelişen teknoloji sayesinde yeni iş alanlarıda oluşmaya başladı.

Söz konusu Bursa olunca sizde bilirsiniz ki Bursa’da çok fazla gıda üretim fabrikası ve tekstil ürünü üretim fabrikaları bulunmakta. Bu fabrikaların üretim yerlerinde, yönetim merkezlerinde iş imkanı bulabileceğiniz gibi Bursa’da üretim yapan bu firmaların mağazalarında da görev alabilirsiniz.

Bursa’da iş ilanlarına baktığımız da; Bursa’da popüler olan en çok istihdam olan iş alanları satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı, sekreter, yönetici asistanlığı, müşteri temsilcisi, ön muhasebe ve muhasebe oldu.

Günümüzde her şirketin, kurumun bünyesinde bu iş alanlarında faaliyet gösteren eleman bulundurması neredeyse zorunlu halde geldi. İster küçük çaplı olsun ister büyük ölçekli bir şirket olsun bir sekretere ya da yönetici asistanına, bir satış temsilcisine, bir muhasebeciye mutlaka ihtiyacı vardır.

Örneklendirecek olursak bir şirkette ki iş yoğunluğunu düzenleyecek,,telefon trafiğini yönetecek, evrak takibi yapacak, yazışmaları yapacak bir yönetici asistanına veya sekretere ihtiyaç vardır. Şirketin verdiği hizmeti veya ürünü müşteriye tanıtacak ulaştıracak, satış sonrası destek verecek, teknik alanda yardımcı olacak, ürün satışı yapabilecek çağrı merkezi elemanı bir şirketin olmazsa olmazıdır.

Firmaların kuruluş amacı öncelikle kar elde etmektir. Bir firmanın ayakta durabilmesi içinde kar elde etmesi gerekli. Bu nedenle karı ürettiği hizmeti yada ürünü pazarlayarak yada satarak elde edecektir. O halde bu satış ve pazarlamayı yönetecek iyi yetişmiş bir satış ve pazarlama elemanına her şirketin ihtiyacı vardır.

Faaliyet gösteren, satış yapan ve eleman çalıştıran bir şirketin gelir giderlerini belirleyip takip edecek, vergi ödemelerini takip edip gerçekleştirecek bir muhasebe elemanına şühesiz ki gerek vardır.

Bursa gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız ve iş alanı çok olan bir meslek sahibi olup , iş ararken şanslı olmak istiyorsanız bu meslekleri tavsiye ederim. Bu meslekleri yapmaya karar verdikten sonra kendinizi geliştirmek ve istanbulda iş ilanlarını takip etmeniz gerekiyor.

Bursa’da iş imkanlarından haberdar olabilmeniz ya da iş ilanlarını takip edebilmeniz için iş ve işçi bulma kurumlarına başvurabileceğiniz gibi online iş bulma sitelerine de bakabilirsiniz. İsbul.net oldukça geniş iş ilanı arşiviyle Bursa’da iş ilanları arama ve bulmanızda size yardımcı olmaya hazırdır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar