Ana SayfaMakalelerBilgisayar Programcısı

Bilgisayar Programcısı

Bilişim dünyası içerisinde, kullanıcılara daha iyi ve hızlı hizmet sunmak amacıyla bilgisayar ortamında program yazan, tasarlayan kişilerdir.

Görevi; Bilgisayarda işlem yaparak bilgilerin uygun olan biçimde kullanılmasına olanak verecek programlar yazar. Birçok bilgisayar programının dilini bilir ve bir program tasarlanması aşamasında hangi programın yazılacak programa uygun olduğunu araştırarak programı o şekilde yazar. Programlama dillerine oldukça hâkimdir ve buna uygun olarak kodlama yapar. Yazılımını yaptığı programın test ve uygulama aşamasında yer alır.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Matematik alanına ilgili ve bu konuda kendisine güvenen, araştırmacı ruha sahip, sistematik düşünebilen, kendisini geliştirmeyi seven, bir konu hakkında sistem geliştirebilmek için öneride bulunabilen ve projenin kabul edilmesi halinde bunu program olarak yazabilen, dikkatli ve sorumluluk sahibi bir kişiliğe sahip olmaları gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Ofis ortamında çalışırlar. Oturarak bilgisayar başında çalışmaları gerekmektedir. Program yazma aşamasında odaklanmaları gerekir. Program yazarken işveren ve diğer çalışma arkadaşlarıyla iletişim kurmaları gerekmektedir.

Eğitim; Çeşitli üniversitelerin meslek yüksekokullarında yer alan bilgisayar programcılığı bölümüne eğitim alınması gerekmektedir. Eğitim süresi iki yıldır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar