Ana SayfaMakalelerBilet Satış Elemanı

Bilet Satış Elemanı

Bilet satış elemanı, gişe elemanı, banko elemanı olarak da isimlendirilmektedir. Herhangi bir aktivite için (sinema, tiyatro vb.) bilet satışını yapan ve rezervasyon ile ilgilenen kişiye verilen isimdir.

Görevi; Gişenin yani bankonun açılmasını sağlar, rezervasyonların ve satışların kontrollerini gerçekleştirerek, satışı yapılacak biletlerin kaşeleme işlemini gerçekleştirir. Oturma düzeni için gerekli olan kuponları hazırlar. Müşterinin istek ve önerilerini dikkate alarak, bilgilendirme sağlar. Bilet kesim ve bilet iptal etme işlemlerini gerçekleştirir. Serbest giriş yapabilecek kimselerin listesini hazırlar. Gün sonunda yapılan satışların tutanağını düzenler. Kasa satışı, kontrolü, muhasebeye teslim edilmesi gibi işlemleri yaparak bilgilendirmede bulunur.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Gişe/banko elemanınıninsanlarla iletişimi güçlü olmalıdır.Güler yüzlü, sabırlı ve insanlarla diyalog halinde olmayı seven, ikna edici özelliğe sahip, kişisel görünümüne özen gösteren ve iş yerini temsil edecek şekilde giyinen bireyler olması gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Gişe/banko elemanları işvereni temsilen bir alanda genelde oturarak çalışır. Çalışma alanı oldukça temiz ve düzenlidir. Işıklandırması ve düzgün gözükmesi, işveren için önemlidir. Buna ek olarak bilet satış görevlileri tatil günlerinde ve özel günlerde daha fazla çalışmak durumunda kalabilir.

Eğitim; Gişe elemanı eğitimi halk eğitim merkezlerinde verilebilmektedir ancak bunun için yeterli çoğunluğa ihtiyaç vardır. Eğitimin süresi seksen saat kadar sürmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar