Ana SayfaHaberler76 Bin Kişi İstihdam Edilecek!

76 Bin Kişi İstihdam Edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işyeri hekimi olmak için ve iş güvenliği uzmanı olmak için yapılan sınavların sonuçlarının belli olduğu ve göreve yeni başlayacak kişiler ile birlikte toplam 89 bin 867 iş güvenliği uzmanı ve 21 bin 159 iş yeri hekimi olacağını vurguladı. Son dönem sınav sonuçlarına göre işe başlayacak olan yeni iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi sayısının 75 bin 990 kişi olduğu açıklandı.

Bakan Faruk Çelik’in yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında Türkiye’de toplam 1 milyon 400 Bin işyerinin “çok tehlikeli” “tehlikeli” ve ya “az tehlikeli” sınıfında olduğu ve yeni işe yerleşecek olan yaklaşık 76 bin kişi ile birlikte istihdam açığı da giderilmiş olacaktır. Şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada “çok tehlikeli” iş yerleri sayısı 264 bin 132, “tehlikeli” iş yeri sayısı 333 bin 250 ve “az tehlikeli” iş yeri sayısı 804 bin 771 olarak açıklandı.

Bakan Çelik amaçlarının iş verenleri cezalandırmak olmadığı, sadece İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının Türkiye’de bir kültür olarak yer etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar