Ana SayfaMakaleler4 Sihirli Kelime

4 Sihirli Kelime

Hayatta sihirli olan bazı kelimeler vardır. Bunlardan 4 tanesini inceliyoruz;

Birinci kelime “bilmiyorum” dur. En gerçekçi ve doğru kullanıldığında risk içermeyen can alıcı bir kelimedir. Bilmiyorum kelimesi dışında yaptıklarınızdan ya da yapacaklarınızdan dolayı ortaya çıkan, çıkmış hiçbir sorunu çözemezsiniz. Bilgi sahibi olmadığınız ya da emin olmadığınız konularda bu kelimeyi söylediğinizde olası yanlışlıklardan, gaflardan ve hatalardan kurtulmuş olursunuz. Bu kelimeyi kullanabilmek bir erdemliktir. Masumca, sıkılmadan ve dürüst olarak, yersiz gururdan arınmış olarak söyleyebilmeniz gereken kelimelerdendir.

İkinci kelime “şimdilik”tir. Geleceğe umutla bakar, ümit doludur. Karamsarlıktan, umutsuzluktan arınmanın kelimesidir.

Yaşadığınız sıkıntılara, sorunlara ve diğer olumsuz durumlara bu kelimenin bakış açısı ile bakın. Şimdilik işsizsiniz, şimdilik yalnızsınız, şimdilik böylesiniz. Bu kelime hayatın sürekli aktığını ve her an her şeyin değişebileceğini müjdeler.

Üçüncü kelime “sadece” dir. Hayatın virüs koruyucu programı “sadece” sözcüğüdür. Her şeyi çerçeveler, önyargıların, hatalı yorumların, olumsuz ve kötü bakış açılarının; düşüncelerin, duyguları kirletmesini engeller.

Son kelime ise “rağmen” dir. Dik durmayı, pes etmemeyi, inatçılığı ve sonu bitmeyen bir mücadele ruhunu yansıtır. Hazırlıklı olunmasını ve olasılıklara rağmen mücadele edilmesi gerektiğini vurgular. Rasyonel olunmasını savunur.

Davranışlarınızın açıklamasını “için” ile belirtiyorsanız; siz ortada bir sebep olmadan harekete geçmiyorsunuz demektir. Davranışlarınızı “çünkü” ile açıklıyorsanız çıkar düşüncesindesinizdir demektir. “için” ve “çünkü” cüler olası durumlardan etkilenir ama “rağmen” stabil ve istikrarlıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar