Ana SayfaHaberler2014 Geçici Memur Atamaları

2014 Geçici Memur Atamaları

2014 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak istihdam edilecek olan kişiler ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun 47 bin kişi istihdam edileceği açıklaması geldi.

4857 sayılı kanuna göre 4C’li yani memur statüsünde çalışacak olan 47 bin kişinin 1014 yılı içerisinde atamasının yapılacağı fakat bu 47 bin kişinin geçici olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceği Bakanlar Kurulunca açıklandı.

Alınacak olan 47 bin kişi için en çok alım yapacak kamu kurumu ise Milli Eğitim Bakanlığı olacak. 2014 yılı içerisinde 14 bin kişinin Milli Eğitim Bakanlığına atanacağı burgulanırken diğer atamalar ; İçişleri Bakanlığı 4 bin beş yüz kişi, Adalet bakanlığı 4 bin kişi , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ise 3 bin beş yüz kişinin atanacağı açıklandı.

Atama yapılacak kurumlar arasında üniversitelerin de bulunduğu ve üniversitelerdeki kadrolar için de 3 bin beş yüz kişi istihdam edileceği vurgulandı.

Geçici personel alımı ile ilgili kanun gereği geçici personellerin çalışma koşulları bir yıl içerisinde 11 ay 28 günü geçememektedir. Geçici personellerin alacağı ücretler ise normal memur maaşları ile paralel olacak. Bireyler çalışmak istedikleri illere kendileri karar verebilecekler fakat istedikleri illerdeki kamu kurumlarında yeterli istihdam olmaması durumunda farklı bir ilde çalışmak durumunda kalacaklar.

Geçici personellerin alacakları fazla mesai ücretleri ise haftada 50 saati geçmeyecek şekilde hesaplanacak.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar